Οι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν λύπη για τις κατηγορίες της ΠΑΣΥΠΙ

16:36 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν λύπη για τις επιθέσεις που, όπως αναφέρουν, εξαπολύει με ανακοινώσεις της η Συντεχνία των Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), η οποία κατηγορεί τη Διοίκηση-Διεύθυνση ως τον «κύριο αίτιο» για τις δυσκολίες που περνά η εταιρεία ”με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της”.

«Δυστυχώς η ΠΑΣΥΠΙ αρνείται να αντικρίσει τις πραγματικότητες και επιχειρεί να υποβαθμίσει ή και να διαγράψει το έργο που έχει παραχθεί. Η όξυνση της οικονομικής κρίσης, η πολιτική αστάθεια

στη Μέση Ανατολή και η πληγείσα κυριότερη μας αγορά της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την καλπάζουσα άνοδο των τιμών του πετρελαίου, την ένταση του ανταγωνισμού και την κάθοδο εταιρειών χαμηλού κόστους είναι παράγοντες που ενώ επηρεάζουν άμεσα τη βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών, λόγω ανταγωνιστικότητας, ξεφεύγουν εντελώς από το οπτικό πεδίο της Συντεχνίας των Πιλότων», αναφέρει η εταιρεία.

Προσθέτει πως ”σκόπιμα επίσης παρασιωπούνται αποφάσεις της Διεύθυνσης που δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για το μέλλον, όπως η πλήρης ανανέωση του στόλου, η επίσπευση της απόσυρσης των δύο Airbus330, οι συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού με Olympic και Virgin Atlantic, η επέκταση των πτήσεών μας στη ρωσική αγορά κ.α”.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών ”υπό το φως των αρνητικών δεδομένων που επικρατούν σήμερα στις αερομεταφορές του τόπου μας, το θέμα της διατήρησης και αύξησης της ανταγωνιστικότητας είναι για τις Κυπριακές Αερογραμμές κυρίαρχο”.

”Δεν νοείται σε ένα περιβάλλον όπου γίνεται ‘μάχη’ για το ποιός θα προσφέρει τα χαμηλότερα ναύλα, να εγείρονται αιτήματα που εκτοξεύουν το κόστος στα ύψη. Είναι ξεκάθαρο πως τα 28 αιτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη Συντεχνία των Πιλότων και ισοδυναμούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, οδηγούν επικίνδυνα σε διάβρωση της ανταγωνιστικότητας και με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Παράλληλα δεν υποβοηθούν στην προσέλκυση επενδυτή, όπως είναι και η εκφρασθείσα επιθυμία της ΠΑΣΥΠΙ”, προστίθεται.

Επίσης αναφέρεται πως ”σε καμιά απολύτως περίπτωση η Διοίκηση-Διεύθυνση δεν χρησιμοποίησε το σώμα των πιλότων ως αποδιοπομπαίους τράγους, όπως διατείνεται η ΠΑΣΥΠΙ. Αντίθετα είναι η Συντεχνία των Πιλότων που με τη μεγαλύτερη ευκολία μεταχειρίζεται ως μαύρο πρόβατο τη Διεύθυνση – Διοίκηση. Εκ μέρους της εταιρείας υπάρχει πλήρης σεβασμός προς το έργο που επιτελούν και οι πιλότοι και οι υπόλοιπες ομάδες προσωπικού. Είναι όμως απαραίτητη η κατανόηση της ανάγκης να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις που υποβάλλονται σε περιόδους κατά τις οποίες η εταιρεία καταγράφει ζημιές και αναζητεί τρόπους να μειώσει τα κόστη της προκειμένου να καταστεί κατά το δυνατόν ανταγωνιστικότερη”.

Για τις κατηγορίες περί ανηθικότητας που προσάπτει η ΠΑΣΥΠΙ στη Διοίκηση-Διεύθυνση, αναφέρεται πως ”εύλογα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο είναι ηθικό η Συντεχνία να προσάπτει δημοσίως ατεκμηρίωτες κατηγορίες για ανικανότητα, ευνοιοκρατία και σκάνδαλα εναντίον ανθρώπων

Keywords
Τυχαία Θέματα