Οι εργαζόμενοι στον ΚΟΤ ανησυχούν για τα Ταμεία Ευημερίας

14:03 14/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία για μια ενδεχόμενη επέμβαση από πλευράς Κυβέρνησης ή Βουλής στα ταμεία ευημερίας και προνοίας της, εξέφρασε η Συντεχνία υπαλλήλων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΥΟΚΤ) στον ΓΓ των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση, ο ΓΓ των Οικολόγων είπε πως υποσχέθηκε στην ΕΥΟΚΤ ότι εάν έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο ενώπιον της Βουλής, θα το μελετήσει σε συνεργασία

μαζί τους και θα εξεταστούν τα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις και πως πράγματι είναι χρήσιμα αυτά τα ταμεία και κατόπιν θα τοποθετηθεί.

Όπως είπε, το Κίνημα Οικολόγων δεν θέλει στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων να ισοπεδώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

«Υπάρχει μια έντονη ανησυχία, γιατί φαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μετά από απαίτηση του βουλευτή κ. Μαυρίδη έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών μια κατάσταση των ταμείων ευημερίας και ταμείων προνοίας στους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Υπάρχει μια ανησυχία στους εργαζόμενους ότι θα επέμβει η Κυβέρνηση ή η Βουλή στα ταμεία αυτά και ήταν μια διερευνητική συνάντηση, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ότι δεν θα επηρεαστούν εργασιακά τους συμφέροντα», είπε ο κ. Περδίκης.

Η ΕΥΟΚΤ τόνισε στον ΓΓ των Οικολόγων ότι αυτά τα λεφτά του ταμείου ευημερίας -τουλάχιστον του ταμείου εργαζομένων στον ΚΟΤ- δαπανούνται κάθε χρόνο όχι για σπατάλες και για πολυτέλειες, αλλά για να στηριχτούν οικονομικά δυσπραγούντες υπάλληλοι του ΚΟΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα