Οι έποικοι έπαιξαν ρόλο υπέρ του ΡΤΚ και κατά του ΚΕΕ, σύμφωνα με την Σταρ Κίπρις

16:46 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι “ψήφοι” των εποίκων από την Αλεξανδρέττα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μείωση των ποσοστών του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στην “εκλογική διαδικασία” της 28ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου τους.

Σύμφωνα με την “Σταρ Κίπρις”, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Μπερτάν Ζάρογλου είπε ότι οι Τούρκοι εκ Τουρκίας, που αυτός αντιπροσωπεύει, αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στα κατεχόμενα, τα οποία η προηγούμενη «κυβέρνηση» του Ιρσέν Κιουτσιούκ δεν έλαβε υπόψη.

Ο Ζάρογλου υποστήριξε ότι έγιναν προσπάθειες για δωροδοκία εποίκων πριν από τις «εκλογές», λέγοντας πως «έχουμε θάψει

στην κάλπη τη νοοτροπία που προτείνει δωροδοκία αντί λύση στα προβλήματα και νομίζει ότι μπορεί να εξαγοράσει ανθρώπους με χρήματα».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες του Τύπου ότι έκαναν συμφωνία με τον Τουρφάν Ερχουρμάν, «βουλευτή» του ΡΤΚ, ο Ζάρογλου επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκαν με τον Ερχουρμάν. «Δεν ήταν μια συμφωνία βασισμένη σε οικονομικό κέρδος. Στόχευε στο να αλλάξει η στάση του ΡΤΚ, το οποίο είχε χτίσει έναν τοίχο μεταξύ του ιδίου και των ανθρώπων από την Αλεξανδρέττα. Σημειώθηκε επιτυχία σε αυτό», είπε.

Η “Σταρ Κίπρις” επισημαίνει ότι οι έποικοι της Αλεξανδρέττας συνήθως ψηφίζουν υπέρ του ΚΕΕ, κάτι όμως που άλλαξε κατά τις τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» του Ιουλίου.

Από τα προβλήματα που ανέφερε ο Ζάρογλου ήταν η μεγάλη αναμονή – όπως είπε – για την απόκτηση της “υπηκοότητας” του ψευδοκράτους, θέμα στο οποίο είχαν παρουσιαστεί δυσκολίες και προβλήματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης «διακυβέρνησης», όπως είπε, εννοώντας την «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ.

Σύμφωνα με τον Ζάρογλου, στα κατεχόμενα ζουν 17.000-18.000 από την Αλεξανδρέττα και το ένα τρίτο αυτών έχουν δικαίωμα ψήφου και ζουν στην κατεχόμενη Λευκωσία. Μίλησε, πρόσθεσε, με 2.500 άτομα πριν τις «εκλογές» και τους μετέφερε την ευχή του να μην εκλεγεί ο Ιρσέν Κιουτσιούκ. Ο ίδιος, είπε, στήριξε τον Αχμέτ Κασίφ που κατήλθε υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ 300 «μεικτοί ψήφοι» εποίκων της Αλεξανδρέττας πήγαν στο ΡΤΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα