Μείωση πυρκαγιών τον Ιούλιο 2013 σε σχέση Ιούλιο 2012 στην επαρχία Πάφου

16:23 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε 87 περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου κατά το μήνα Ιούλιο του 2013, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Λίζα Κεμιτζιή.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κεμιτζιή ανέφερε πως κατά τον μήνα Ιούλιο του 2013, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε μία περίπτωση για πυρκαγιά που ξέσπασε από αναμμένα κάρβουνα,

σε μία περίπτωση για πυρκαγιά που ξέσπασε από αυτοθέρμανση, σε έξι περιπτώσεις οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από βραχυκύκλωμα, σε τέσσερεις περιπτώσεις από κακόβουλη πράξη, σε 72 περιπτώσεις από σκόπιμη καύση, σε μία περίπτωση από σπίρτα και απροσεξία ανηλίκων, και τέλος σε μία περίπτωση από άγνωστη αιτία.

Η κ. Κεμιτζιή ανέφερε πως τον ίδιο μήνα τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή τον Ιούλιο του 2012, οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στην επαρχία Πάφου ανήλθαν σε 129.

Αναφερόμενη στις πιθανές αιτίες πυρκαγιών για τον Ιούλιο του 2012, ανέφερε πως σε τρεις περιπτώσεις οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από άγνωστη αιτία, σε μία περίπτωση από αναμμένα κάρβουνα, σε μία περίπτωση από αναμμένο καντήλι, σε μία περίπτωση από αναμμένο κερί, σε μία περίπτωση από αυτοθέρμανση, σε τέσσερεις περιπτώσεις από βραχυκύκλωμα, σε μία περίπτωση από εμπρησμό, σε μία περίπτωση από ηλεκτρικές συσκευές, σε τρεις περιπτώσεις από κακόβουλη πράξη, σε 37 περιπτώσεις από καύσεις σκυβάλων, σε μία περίπτωση η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική παραγωγή θερμότητας ή σπινθήρα, σε 68 περιπτώσεις από σκόπιμη καύση, σε έξι περιπτώσεις από σπινθηρισμούς, και τέλος σε μία περίπτωση από σπίρτα και απροσεξία ανηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα