Οι επενδυτικές ευκαιρίες της Κύπρου σε συνέδριο στη Μόσχα

16:11 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Είναι τεράστιες οι προοπτικές ανεύρεσης περαιτέρω κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο», δήλωσε ο Σόλων Κασσίνης σε συνέδριο στη Μόσχα στις 4 Απριλίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, το συνέδριο, με τίτλο «Achieving Your Full Potential in Cyprus:

Attractiveness beyond Taxation», διοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου και είχε ως σκοπό να τονίσει την ελκυστικότητα της Κύπρου -πέραν των χαμηλών φορολογικών συντελεστών- στους τομείς της ενέργειας/φυσικού αέριου, της ελκυστικότητας εγγραφής ειδικών κεφαλαίων μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρει η Κύπρος στην διαχείριση κεφαλαίων, καθώς και τις ευκαιρίες επένδυσης μέσω της Κύπρου σε ακίνητη περιουσία.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Ανδρέας Ανδρέου εξέφρασε μεταξύ άλλων την ετοιμότητα της Επιτροπής να εξηγήσει και να βοηθήσει ενδιαφερόμενους επενδυτές στο να αντιληφθούν τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στην εγγραφή ειδικών διαχειριστικών κεφαλαίων.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κύπρου στην Ρωσία Πέτρου Κέστορα, και σε αυτό συμμετείχαν, εκτός από εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και της Πρεσβείας, και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο οποίος ανέλυσε στους παρευρισκομένους τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και Ελλάδα.

Πέραν των 100 Ρώσων τραπεζιτών, δικηγόρων, ελεγκτών και επιχειρηματιών/επενδυτών, με συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την Κύπρο, έλαβαν ιδιαίτερα ενεργό μέρος με ερωτήσεις και παρατηρήσεις στο συνέδριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, δήλωσε μετά το συνέδριο ότι «η συντονισμένη προβολή από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Κύπρος, πέραν του χαμηλού φορολογικού συντελεστή της, αποδεδειγμένα συμβάλλει στην ιδιαίτερα θετική αντιμετώπιση της Κύπρου από ξένους καταθέτες, εν δυνάμει επενδυτές, και επιχειρηματίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα