Δημοσθένους: Μικρή η αύξηση μαθητών που παραπέμπονται σε ψυχολόγους

15:42 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μικρή, της τάξης των 56 μαθητών, είναι η ετήσια αύξηση των μαθητών που παραπέμπονται στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας παραθέτει στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Υπουργείου για το 2011, κάνοντας λόγο για πολλαπλασιασμό των παιδιών με σοβαρά προβλήματα.

Ο κ. Δημοσθένους, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο Προεδρικό, ανέφερε ότι «σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

δηλαδή το 2009 – 2010, μιλούμε για μια πολύ μικρή αύξηση των 56 περιπτώσεων».

Παράλληλα είπε ότι «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παραπέμπονται, ενώ θα μπορούσαν αυτά τα θέματα να επιλυθούν και στα πλαίσια της σχολικής μονάδας». Μιλάμε, είπε, για ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 10,5%. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και με περαιτέρω σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

«Εκείνο που πρέπει να τονιστεί», ανέφερε, «είναι ότι πλέον ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία, μια ανοιχτή κοινωνία όπου κάποια ταμπού έχουν εκλείψει και – θα έλεγα – πολύ σωστά το πράττουν οι γονείς με ιδιαίτερη ευαισθησία και έγνοια, ζητούν τη βοήθεια και στηρίζονται στη βοήθεια που παρέχει η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας».

Ο Υπουργός Παιδείας, πρόσθεσε ότι «το δεύτερο που είναι πολύ προφανές μέσα από τους αριθμούς είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, που δίνεται βοήθεια σε παιδιά που προέρχονται από τα νηπιαγωγεία». Εκεί, είπε, εντοπίζονται νωρίς κάποια προβλήματα και αναζητείται η βοήθεια.

Ανέφερε επίσης ότι από έρευνες που υπάρχουν τα ποσοστά της Κύπρου της τάξης του 4% θεωρούνται χαμηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα