Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν επηρεάζουν τη χρονιά 2012-13

15:02 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

H αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει τους υποψηφίους να αρχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν μετά το 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Υφυπουργό Παιδείας της Ελλάδας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή (σχολές, τμήματα) στα πανεπιστήμια που να επηρεάσει τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν σπουδές στην Ελλάδα κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τον κ. Δημοσθένους ότι γίνονται προσπάθειες για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, οι οποίες όμως θα τεθούν σε ισχύ από το 2013 και μετά.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται και στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για χορήγηση Αρχικής Άδειας Λειτουργίας στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο «University of Central Lancanshire, Cyprus» (UCLan Cyprus) με έναρξη της λειτουργίας του την 1η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα που ορίζεται και η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας ποιοτικά αναβαθμισμένης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, η οποία από τη μια να υλοποιεί σταδιακά την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών για Ανώτατη Εκπαίδευση και, από την άλλη, να οδηγεί την καθιέρωση της Κύπρου ως ποιοτικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, που θα αποτελεί πόλο έλξης για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επέκταση του θεσμού του Μουσικού Λυκείου στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου με τη δημιουργία τριών νέων Μουσικών Λυκείων, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα Μουσικά Λύκεια θα λειτουργήσουν στο Λύκειο Αραδίππου στη Λάρνακα, στο Α΄ Λύκειο Πάφου στην Πάφο και το Λύκειο Κοκκινοχωρίων στην Αμμόχωστο.
Με την απόφαση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο θεσμός από τη σχολική χρονιά 2012-2013 θα λειτουργεί πλέον σε κάθε επαρχία, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές της Κύπρου για εισαγωγή και φοίτηση στο Μουσικό Λύκειο.

Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι σκοπός των Μουσικών Λυκείων είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων, ώστε να ακολουθήσουν, αν το επιθυμούν, την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής, χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, εφόσον επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα