Οι Moody’s διατηρούν το ‘ΑΑΑ’ της Αυστρίας

10:07 23/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Οίκος Moody’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας, ΑΑΑ, λόγω της ”καλά διαφοροποιημένης οικονομίας” της, του χαμηλού ποσοστού ανεργίας και της οικονομικής ευρωστίας.

Στην ανακοίνωση, ο Οίκος αναφέρει ότι η απόφαση έλαβε υπόψη ”την οικονομική ισχύ” του κράτους των Αλπεων, που οφείλεται ”στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και στον ανταγωνιστικό τομέα εξαγωγών, τα οποία έχουν βοηθήσει την Αυστρία να αναπτύσσεται ταχύτερα

από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα τελευταία χρόνια”.

”Με τον τρόπο αυτό, η Αυστρία έχει επιτύχει υψηλό μέσο εισόδημα, μια καλά διαφοροποιημένη οικονομία και διαρθρωτικά χαμηλή ανεργία”, προσθέτει.

Η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση που ανήλθε στο 4,1% του ενεργού πληθυσμού τον Οκτώβριο.

Επίσης, οι Moody’s χαιρέτισαν την απόφαση της Αυστρίας να εγκρίνει αρχές του μήνα το νόμο ”χρυσό κανόνα” που υποχρεώνει την Κυβέρνηση να περιορίσει το διαρθρωτικό ή μη κυκλικό ομοσπονδιακό έλλειμμα στο 0,35% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος από το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα