Ομπάμα: Μήνυμα ενότητας και γέφυρες προς τους Ρεπουμπλικανούς

09:33 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γέφυρες προς τους Ρεπουμπλικάνους έριξε αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Μπαράκ Ομπάμα. Μιλώντας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου αποτελούμενου από πανηγυρίζοντες υποστηρικτές του στο Σικάγο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «προσβλέπει σε συνεργασία με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» κι ότι από αυτή θα έλθει πρόοδος. Μάλιστα είπε πως θα συναντηθεί με τον ηττημένο των εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ, για να συζητήσουν σοβαρά για το μέλλον της χώρας ζητήματα.

Οι ρεπουμπλικάνοι έχουν διατηρήσει την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή

βουλή και για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, να συμφωνηθεί η μείωση του ελλείμματος και να περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια απαιτείται η συναίνεσή τους.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε για πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είμαστε κάτι περισσότερο από μία συλλογή κόκκινων και γαλάζιων πολιτειών», ανέφερε.
Ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του για την υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές της εκστρατείας, είπε πως έλαβε τα μηνύματα της κάλπης.
«Είτε κέρδισα την ψήφο σας, είτε όχι, άκουσα αυτά που μου είπατε».

Τέλος, δήλωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά αισιόδοξος για το μέλλον των πολιτών και της Αμερικής.

Με καταμετρημένο το 84% των ψήφων σε πανεθνικό επίπεδο, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει 50% έναντι 49% του Μιτ Ρόμνεϊ. Το άθροισμα των εκλεκτόρων στις πολιτείες που έχει κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα είναι 303 για τον Ομπάμα έναντι 206 για το Ρόμνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα