Ο Υπ. Υγείας ενημέρωσε τη Διεύθυνση του Νοσ. Λεμεσού για το μνημόνιο

12:51 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην ενημέρωση των Διευθυντών των κλινικών και του προσωπικού για τις παραμέτρους του μνημονίου που αφορούν τον τομέα της Υγείας, εστιάστηκε η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ συζητήθηκαν προβλήματα και δράσεις προς επίλυση τους.

Σε δηλώσεις του μετά το μέρας της σύσκεψης με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως «σήμερα έχουμε εστιαστεί στην ενημέρωση του προσωπικού

και των Διευθυντών πρωτίστως των κλινικών, στο τι είναι οι παράμετροι του μνημονίου και τι θα πρέπει εμείς να υλοποιήσουμε, ούτως ώστε στην αξιολόγηση που θα μας έρθει, να έχουμε απτά στοιχεία να δείξουμε ότι οι δεσμεύσεις δεν είναι λόγια, είναι πράξεις».

Σημειώνοντας πως ο ίδιος έτυχε κατανόησης από πλευράς προσωπικού, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν κάποιες προτεραιότητες που αφορούν, στη «διερεύνηση της πιθανότητας της καλύτερης οργάνωσης του ωραρίου εργασίας των κλινικών και των γιατρών, στην απάμβλυνση του θέματος όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες και τις παρακλινικές εξετάσεις, όπου δεν πρέπει να γίνονται μεγάλες σπατάλες».

Για το τελευταίο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε συγκεκριμένα πως οι σπατάλες αυτές διαπιστώθηκαν και από τους εκπροσώπους της Τρόικας, «οι οποίοι πραγματικά μας είχαν κάτσει στο σκαμνί», όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος στο φόρτο εργασίας στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λεμεσού, ο κ. Πετρίδης είπε πως έχει εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα, για την οποία ο Διευθυντής του Νοσοκομείου έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε 10 μέρες.

Ερωτηθείς εάν η λύση αφορά την καταβολή τέλους, απάντησε πως «δεν είναι μόνο το τέλος, είναι η διεκπεραίωση και περιστατικών που δεν χρειάζονται να επισκεφθούν Πρώτες Βοήθειες», εξηγώντας πως θα λειτουργήσει, ένα ξεχωριστό «εξωτερικό ιατρείο», όπου γενικός ιατρός θα εξετάζει ασθενείς που δεν χρήζουν άμεσα Πρώτων Βοηθειών.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα με τις λίστες αναμονής, λέγοντας πως ο ίδιος ανέφερε στη σύσκεψη ότι «καταργούνται τα βιβλία, καταργούνται οι κόλλες. Υπάρχει μόνο μηχανογραφημένο σύστημα, το οποίο θα είναι ενωμένο με το γραφείο του Διευθυντή του Νοσοκομείου και ενωμένο μαζί με το Υπουργείο, που λειτουργός θα παρακολουθεί την πορεία της διαχείρισης».

Όσον αφορά το κατά πόσο θα αγοράζονται υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε πως «αν υπάρχει ανάγκη να αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, θα γίνεται», προσθέτοντας ότι ο ίδιος αναμένει να γίνει κοστολόγηση «πόσο μας κοστίζει εμάς, τον κρατικό τομέα, να κάνουμε διάφορες επεμβάσεις και ανάλογα με τη δυνατότητα, θα αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα