Ο Υπ. Συγκοινωνιών καλεί λεωφορειούχους να αποφεύγουν τις απεργίες

13:21 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζος κάλεσε σήμερα τις Εταιρείες Λεωφορειούχων να αποφεύγουν τα απεργιακά μέτρα ενώ θα έχει επαφές το απόγευμα, όπου αναμένεται να του δοθούν κάποιες απαντήσεις.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο προγεύματος εργασίας για την Οδική Ασφάλεια στην Λευκωσία, ο Υπουργός είπε πως  αναμένει ότι ”από πλευράς των Εταιρειών θα υπάρξει καλή θέληση, όπως υπήρξε από πλευράς του Υπουργείου με τη στήριξη την οποία έχει δώσει στο να έχουν την αναγκαία

ρευστότητα και να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να άρουν τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα”.

Τα ένα ή δύο σημεία, ανέφερε, τα οποία υπάρχουν ως διαφορές – που κι αν ακόμα δεν επιλυθούν σήμερα – μπορούν να επιλυθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αυτό το λέω, συνέχισε, για να δώσω και την εικόνα ότι δεν θα ήταν σωστό να χρησιμοποιούν τα απεργιακά μέτρα για να δοθούν ερμηνείες έξω από τα πλαίσια της σύμβασης για θέματα, τα οποία μπορεί το Υπουργείο να έχει διαφορετικές απόψεις.

Κληθείς να σχολιάσει αν αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι απειλητικές ώστε να ενδώσει το Υπουργείο, ο κ. Φλουρέντζος είπε πως ”αυτό το αφήνω στην κρίση σας, αποτυπώνω τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί”.

Αναμένω, σημείωσε, ότι οι Εταιρείες θα δείξουν καλή θέληση γιατί η διαδικασία την οποία εμείς έχουμε προτείνει και υιοθετήσει ήδη επιλύει τα προβλήματα, τα οποία θεωρούν ότι είναι η γενεσιουργός αιτία για να μην πληρώνουν τους οδηγούς των λεωφορείων και να έχουν τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν.

Σε ερώτηση αν το σύστημα δημοσίων μεταφορών κινδυνεύει να αποτύχει, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά.

”Δεν πρόκειται το σύστημα των δημοσίων μεταφορών να αποτύχει. Το σύστημα τυγχάνει της αναγκαίας στήριξης κι όπως κάθε τι το καινούργιο εφαρμόζεται έτσι κι αυτό το σύστημα εφαρμόστηκε. Οι οποιεσδήποτε αδυναμίες φάνηκαν στο γεγονός ότι οι εταιρείες είχαν προβλήματα ρευστότητας”, είπε.

Ζητήσαμε ακριβώς γι αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, να έχουμε κατάσταση εσόδων και εξόδων για να εντοπιστεί γιατί οι εταιρείες παρουσιάζουν προβλήματα ρευστότητας ενώ εμείς θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν αυτά τα προβλήματα.

Πιθανότατα, είπε, να οφείλονται σε ψηλούς δανεισμούς ή άλλους λόγους κι αυτοί θα διερευνηθούν όταν υποβληθούν ουσιαστικά πλέον για το 2011, η κατάσταση εσόδων και εξόδων.

Ο Υπουργός είπε πως ο κύκλος των επαφών δεν έχει κλείσει. Αντιλαμβάνομαι, συνέχισε, ότι οι εταιρείες αυτή την στιγμή διαβουλεύονται στη βάση των προτάσεων τις οποίες έχουμε κάμει εμείς κι αναμένουμε τις απαντήσεις τους σήμερα.

Κληθείς να σχολιάσει ότι στην επαρχία Αμμοχώστου υπήρξε κάποια συνεννόηση την τελευταία στιγμή μεταξύ των λεωφορειούχων για σήμερα που δεν κατέβασαν τα χειρόφρενα, ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε πως ”δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει αυτή η συνεννόηση”.

”Η αντίληψη την οποία είχα είναι ότι η επαρχία Αμμοχώστου σήμερα θα κατέβαζε τα χειρόφρενα και θα ακολουθούσε κι ο ΟΣΕΛ. Φαίνεται ότι υπάρχουν περαιτέρω διαβουλεύσεις. Τώρα αν αυτές οι δια

Keywords
Τυχαία Θέματα