Ο τουρκικός Τύπος για τις αντιδράσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία στην καταδίκη Ναδίρ

18:03 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις αντιδράσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα της καταδίκης του Ασίλ Ναδίρ από βρετανικό δικαστήριο αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Η εφημερίδα “Χιουριέτ” στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύει ανταπόκριση από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Οι Ε/κ θέλουν να δικάσουν τον Ασίλ Ναδίρ». Στην ανταπόκριση γράφει ότι η «ε/κ διοίκηση» θέλει να δικάσει τον Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ, ο οποίος κατά το παρελθόν έκανε μεγάλες επενδύσεις στο ψευδοκράτος.

Ο πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ

Λουκής Λουκαΐδης είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι εκδίδοντας η Ευρώπη ένταλμα σύλληψης για τον Ναδίρ μπορεί αυτός να ζητηθεί από τη Βρετανία.

Το γεγονός ότι ο Ναδίρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών στη Βρετανία, κινητοποίησε και τους Ε/κ, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή έκρινε μικρή την ποινή.

Η “Μιλιέτ” αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Και οι Ε/κ θέλουν τον Ασίλ Ναδίρ». Στο δημοσίευμα γράφει ότι οι Ε/κ αναζητούν τρόπους για να δικαστεί ο Ναδίρ στη «νότια Κύπρο» και λέγεται πως το «Ε/κ ΥΠΕΞ» ξεκίνησε από τώρα εργασίες και παρακολουθεί την υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πως στην περίπτωση που γίνει κάποιο βήμα από τους Ε/κ για την έκδοση του Ναδίρ θα επηρεαστούν αρνητικά οι διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα