Σε χαμηλό 30 μηνών το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο

17:48 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 μηνών, υποχώρησε τον Αύγουστο η εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων στην οικονομία, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζει να πλήττεται, όλο και περισσότερο, από την κρίση χρέους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo που παρακολουθεί το επιχειρηματικό κλίμα, υποχώρησε τον Αύγουστο στις 102,3 μονάδες, από 103,2 μονάδες τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη.

Αυτός

ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο ο δείκτης σημειώνει πτώση, οδηγώντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010.

“Η γερμανική οικονομία συνεχίζει να παραπαίει”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ifo Hans-Werner Sinn.

“Η τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση επιδεινώθηκε ελαφρώς, αλλά οι εταιρείες εξέφρασαν μεγαλύτερη απαισιοδοξία σχετικά με τις μελλοντικές επιχειρηματικές εξελίξεις”, πρόσθεσε.

Το ινστιτούτο Ifo υπολογίζει την πορεία του βασικού του δείκτη με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις των εταιρειών και τις προοπτικές τους για τους επόμενους έξι μήνες.

O δείκτης που μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων υποχώρησε στις 94,2 μονάδες τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ ο δείκτης που μετρά τις τρέχουσες συνθήκες επιχειρηματικότητας μειώθηκε στις 111,2 μονάδες, από 111,5 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα