Ο συνεργατισμός θα συνεχίσει να προσφέρει στο λαό

12:21 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο συνεργατισμός θα συνεχίσει να προσφέρει στο λαό ότι προσέφερε τα τελευταία εκατό χρόνια διαβεβαίωσε ο Εφορος Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Ιδρυμάτων Κωνσταντίνος Λύρας, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση της ηγεσίας του Συνεργατισμού με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

Ο κ. Καρογιάν τόνισε στη συνάντηση τη σταθερή θέση του κόμματός του για στήριξη του συνεργατισμού, σημειώνοντας ότι μέσα στις δυνατότητες και στη βάση των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ότι μπορεί για σταθεροποίηση και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος

.

Ανέφερε ότι στη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε ουσιαστική, ανοικτή και ειλικρινή, αντηλλάγησαν απόψεις για την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και τονίστηκαν οι θέσεις του ΔΗΚΟ για στήριξη των προσπαθειών σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

«Είμαστε στη νέα εποχή, είναι γνωστά τα προβλήματα και οι δυσκολίες, είναι γνωστό το στρίμωγμα στο τραπεζικό σύστημα και κάτω από αυτό το πρίσμα ανταλλάξαμε θέσεις πώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το σύστημα , αλλά και ο συνεργατισμός, ανταλλάξαμε σκέψεις για την ανασυγκρότηση του συνεργατισμού και για περαιτέρω ενδυνάμωσή του», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ θα κάνει ότι είναι δυνατό για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα αφαιρέσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν, προσθέτοντας ότι «είναι ανηφορικός δρόμος αλλά υπάρχει βούληση και θέληση να υπάρξει συλλογικότητα και συνέργια και ουσιαστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες αλλά και τομές τέτοιες που να αποτρέψουν επιπρόσθετα προβλήματα και δυσκολίες».

Είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν δίαυλο επικοινωνίας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Λύρας είπε από την πλευρά του ότι έγινε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση για το πού βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα σήμερα και για τους σχεδιασμούς που κάνει το συνεργατικό κίνημα για να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το συνεργατικό κίνημα προσεκτικά και με σωστούς σχεδιασμούς θα τα καταφέρει ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στο λαό ότι προσέφερε τα τελευταία 100 χρόνια», κατέληξε.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα