Σήμερα εγκρίνει το ΔΝΤ το 1,8 δισ. για την Ελλάδα

11:36 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ με βασικό θέμα την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Στην έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος πάντως, θα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς

της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία του οικονομικού προγράμματος και κυρίως για την επικεντρωμένη κυρίως στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Οπως είναι γνωστό, το ΔΝΤ επιμένει στον όρο της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και από αυτό εξαρτά τη συνέχιση της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης υπάρχει σαφής επιμονή στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της συρρίκνωσης του δημοσίου στη χώρα μας.

Στην έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος πάντως, θα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Εξάλλου την προσεχή Τρίτη 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δυο εβδομάδες, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα