Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ανακηρύχθηκε Ευρωβουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ

12:07 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσσοντας τη συλλογική εργασία για δίκαιη λύση του Κυπριακού, τη συνεργασία με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για λύση των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και τη συνέχιση του έργου του προκατόχου του ως τις τρεις προτεραιότητές του, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέλαβε καθήκοντα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη θέση του Κούλλη Μαυρονικόλα.

Ο Γενικός Εφορος Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Γενικός Διευθυντής του

Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Ασσιώτης ανακήρυξε σήμερα τον κ. Σοφοκλέους ως μέλος του ΕΚ στη θέση του κ. Μαυρονικόλα, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ανακήρυξη έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην παρουσία του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

Απευθυνόμενος στον ανακηρυχθέντα Ευρωβουλευτή, ο κ. Ασσιώτης είπε ότι ο κ. Σοφοκλέους με την ανακήρυξή του καταλαμβάνει μια από τις σημαντικότερες θέσεις ευθύνης στο μεγάλο οικοδόμημα της ΕΕ.

“Γνωρίζοντάς σας για αρκετά χρόνια ως άνθρωπο ως επαγγελματία και ως πολιτικό που υπηρέτησε τον τόπο μας από πολλές άλλες θέσεις ευθύνης μέχρι σήμερα, είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πολύ μεγάλες δυνατότητες παραγωγής έργου ουσίας που θα έχετε από σήμερα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχίζοντας το έργο του κ. Μαυρονικόλα τον οποίο διαδέχεστε”, ανέφερε ο κ. Ασσιώτης, επισημαίνοντας πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μεταβληθεί μετά την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας σε ισότιμο εταίρο άσκησης εξουσίας και συνομοθέτη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρατήρησε τέλος ότι “η σημασία του αξιώματος του Ευρωβουλευτή δεν έχει αναδειχθεί μέχρι σήμερα με επάρκεια νομίζω στον τόπο μας ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτή πλήρως από τις συμπολίτες μας”.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοφοκλέους είπε πως αναλαμβάνει ένα πολιτειακό αξίωμα με τεράστιες ευθύνες, τις οποίες, όπως είπε αναγνωρίζει και στις οποίες θέλει να πιστεύει πως θα ανταποκριθεί όπως οφείλει.

Στη συνέχεια ο κ. Σοφοκλέους κατέθεσε τις τρεις σημαντικές προτεραιότητες για τις οποίες θα εργαστεί.

Οπως είπε, η πρώτη αφορά την συλλογική εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια πολιτική που θα δικαιώσει το λαό μας, για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. “Να πω ότι η πολιτική του καλού παιδιού έχει κλείσει τον κύκλο της με τον πλέον αναποτελεσματικό τρόπο”, συμπλήρωσε.

Δεύτερη προτεραιότητα για τον κ. Σοφοκλέους είναι η συλλογική εργασία με την ομάδα του ΕΣΚ “για να δώσουμε απάντηση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος”.

“Η κοινωνική οικονομία είναι η λύση, τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται δεν αποδίδουν. Η ανάπτυξη είναι η απάντηση”, είπε, προσθέτοντας πως θέλει να πιστεύει ότι “υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούμε να ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα δούμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας ιδιαίτερα”.

Τέλος, όπως σημείωσε, τρίτη προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει “το πολύ σημαντικό έργο που ουσιαστικά κατέθεσε ο συναγωνιστής μου Κούλλης Μαυρονικ

Keywords
Τυχαία Θέματα