Λάθος χειρισμοί στην παραχώρηση επιδόματος σε μονογονεϊκές οικογένειες

11:17 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος κατήγγειλε  ως επιπόλαιη τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών ως προς τους χειρισμούς των αρμοδίων λειτουργών αναφορικά με την παραχώρηση επιδόματος σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε το επίδομα για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σε άτομα των οποίων οι υποθέσεις για έκδοση διαζυγίου εκκρεμούν ενώπιον δικαστηρίου, ζήτησε εκ των υστέρων, κατά τα τέλη Αυγούστου, από τις οικογένειες αυτές όπως επιστρέψουν άμεσα όλο το χρηματικό

πόσο που τους παραχωρήθηκε. Διερωτάται  γιατί παραχωρήθηκε το επίδομα, ευθύς εξαρχής, σε αιτήσεις που έγιναν, περί τις αρχές Μαΐου ενώ θα έπρεπε ίσως αυτές να απορριφθούν.

«Αν και ζητήσαμε επανειλημμένα και δημόσια από το Υπουργείο Οικονομικών όπως προχωρήσει στην καταβολή των επιδομάτων, αφού η αποκοπή του, κυρίως σε οικογένειες χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα που αφορούσαν ακόμα και την επιβίωση αυτών των οικογενειών, ωστόσο το Υπουργείο χωρίς να επανεξετάσει και να δώσει απαντήσεις στα θέματα που προκλήθηκαν από αυτή την αλλαγή, προχώρησε στην καταβολή του επιδόματος, για να επανέλθει αργότερα απαιτώντας από αυτές τις οικογένειες επιστροφή των χρημάτων», αναφέρει.

Προσθέτει ότι τα χρήματα δεν αποταμιεύθηκαν από τους λήπτες, αντιθέτως χρησιμοποιήθηκαν για να φέρουν φαγητό στο σπίτι και για να καλύψουν άλλες βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Ο κ. Δίπλαρος εκφράζει την άποψη ότι τέτοιοι χειρισμοί δεν τιμούν το κράτος, το οποίο αυτή τη στιγμή φαίνεται να λειτουργεί σπασμωδικά κάνοντας απέλπιδες προσπάθειες να περισώσει μια ρημαγμένη οικονομία. Προσθέτει ότι είναι κρίμα και άδικο, μια, ενδεχομένως και άνεργη, μητέρα με τα δυο της παιδιά, η οποία ανέμενε τα χρήματα αυτά για να συντηρήσει την οικογένεια της, να επιβαρύνεται  των λανθασμένων κυβερνητικών  χειρισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα