Ο Προεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς συγχαίρει τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογική νίκη

16:52 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας χαρακτηρίζει τη χθεσινή νίκη του Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς, ο οποίος κάλεσε όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ προσωπικά χθες το βράδυ τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την εκλογική του νίκη, η οποία ήταν καθοριστική για το μέλλον

της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά», τόνισε ο κ. Μαρτένς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα βάλουν κατά μέρος τις ιδεολογικές τους διαφορές και θα σχηματίσουν μία βιώσιμη Κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Φυσικά, όταν ο Α. Σαμαράς σχηματίσει κυβέρνηση θα μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη συμπαράσταση και βοήθεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις που έχει μπροστά του», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι στη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου, το Λαϊκό Κόμμα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Σαμαρά τις κοινές προσπάθειες για έξοδο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα