Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά από τη Φουκουσίμα

20:06 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά
από τις πληγείσες από σεισμό και τσουνάμι περιοχές της Ιαπωνίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά από τις πληγείσες από σεισμό και τσουνάμι περιοχές της Ιαπωνίας, τα οποία βρίσκονται στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ευχόμενος το 2012 να αποτελέσει έτος ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών, ο Πρόεδρος

Χριστόφιας είπε στα παιδιά: «Όλοι οι λαοί θα μπορέσουν να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης όταν υπάρχει δημοκρατία, όταν το ένα ισχυρό κράτος δεν επιτίθεται σε άλλο κράτος και όταν δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου κράτους. Όλα τα κράτη, μικρά και μεγάλα, να είναι ισότιμα και οι λαοί να μπορούν να ζουν σε συνθήκες ειρήνης».

Αναφερόμενος στην Ιαπωνία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για τα δεινά που υπέστη η χώρα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη ρίψη πυρηνικών βομβών από τους Αμερικανούς και πρόσθεσε ότι «κάθε Αύγουστο που εσείς σημειώνετε αυτή τη μαύρη επέτειο της καταστροφής των ανθρώπων από τη χρήση των πυρηνικών βομβών, είμαστε στο πλευρό σας».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε, παράλληλα, την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά του προς τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που κτύπησε την Ιαπωνία. «Θέλω, συνέχισε, να σας καλωσορίσω σ’ αυτόν τον φιλόξενο τόπο και να σας πω ότι σας αγαπάμε, ότι είμαστε αλληλέγγυοι με εσάς. Σας εύχομαι να ξεπεράσετε τα οποιαδήποτε προβλήματα και να γίνετε πολύτιμοι και χρήσιμοι πολίτες για τη χώρα σας, αλλά και για τον κόσμο διότι, πλέον, είμαστε πολίτες του κόσμου όλοι μαζί και αν υποφέρει ένας υποφέρουμε όλοι και από τις οικονομικές κρίσεις, και από τα τσουνάμι και από την πυρηνική ενέργεια και από όλα τα κακά που βρίσκουν τον πλανήτη μας ένεκα και των κλιματικών αλλαγών που προκαλούμε εμείς οι ίδιοι με τις καταστροφικές μας ενέργειες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη, επίσης, σε σύντομη αναφορά στο Κυπριακό, στην τουρκική εισβολή και κατοχή από την Τουρκία, αλλά και στην ιστορία του Προεδρικού Μεγάρου.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε δώρα στα παιδιά, ενώ αυτά του τραγούδησαν ένα παιδικό τραγούδι της χώρας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα