Ο Πρόεδρος διόρισε την Ανδρούλλα Αγρότου Υπ. Υγείας

14:33 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διόρισε σήμερα την Ανδρούλλα Αγρότου, στη θέση της Υπουργού Υγείας, σε αντικατάσταση του τέως Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμά του λόγω της καθόδου του ως υποψηφίου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Κατά την τελετή διαβεβαίωσης της στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κ. Αγρότου θα αποτελέσει μια σοβαρή και έντιμη παρουσία στο Υπουργικό

Συμβούλιο για το χρονικό διάστημα που απομένει. Σημείωσε επίσης ότι με το διορισμό της κ. Αγρότου προστίθεται ακόμα μια γυναίκα Υπουργός στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυναικών στις τέσσερις, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση έχει επίγνωση της δύσκολης κατάσταση που διέρχεται η οικονομία της Κύπρου λόγω της παγκόσμιας οικονομική κρίσης και της κρίσης τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο Πρόεδρος είπε ότι στο περιορισμένο αλλά πολύ κρίσιμο διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης «θα καλεστούμε όλοι να δώσουμε από κοινού τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα».

Πρόσθεσε ότι με αυτά τα δεδομένα η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε συνεννόηση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτική κόμματα, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συναντίληψης για τη διεκδίκηση κοινών επιδιώξεων. Η Κυβέρνηση, είπε, προσπαθεί να μετριάσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το κοινωνικό κόστος από τις προτάσεις του μνημονίου έχει δοθεί από την Τρόικα.

«Σε αυτή τη χρονική συγκυρία και προς όφελος πάντα του κυπριακού λαού ευελπιστούμε ειλικρινά ότι θα πρυτανεύσει η υπευθυνότητα, η ωριμότητα και η λογική στο εσωτερικό μέτωπο για να μπορέσουμε να πορευθούμε μπροστά», ανέφερε.

Προς τον απερχόμενο Υπουργό Υγείας, ο Πρόεδρος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για όλα όσα έχει προσφέρει. Οπως είπε, ο Σταύρος Μαλάς μέσα τη σχετικά σύντομη θητεία του στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με ριζοσπαστικές τομές.

«Τομές που έχει επιτύχει μέσα από συστηματική και τεκμηριωμένη εργασία, με έμφαση στη γνώση, τη συλλογική προσπάθεια και την επιστημονική κατάρτιση. Ο Σταύρος Μαλάς έχει επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Έχει επιτύχει την επεξεργασία σχεδίου που θα μας οδηγήσει σε σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων προς όφελος των ασθενών», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχει επιτύχει τη λήψη μιας σειράς μέτρων που οδηγούν στην αναζωογόνηση των προσπαθειών για εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Υγείας και τη δημιουργία δυο ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λεμεσό και τη Λευκωσία. Είπε επίσης ότι ο κ. Μαλάς έχει καθιερώσει κριτήρια για την ορθολογιστική διαχείριση των πόρων του κράτους, την έγκαιρη και άμεση βοήθεια για μετάβαση ασθενών στο εξωτερικό για εξειδικευμένες θεραπείες με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το μέγεθος των επιτυχιών του Σταύρο

Keywords
Τυχαία Θέματα