Στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι ο Αναστασιάδης

14:33 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο τακτικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Ρουμανία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχωρεί αύριο Τρίτη για το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τάσος Μητσόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Παναγιώτης Αντωνίου και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Αλέξανδρος Σίνκα.

Το συνέδριο

του ΕΛΚ, αναφέρεται, πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη». Σε μια αποφασιστική συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης, προστίθεται, το συνέδριο αναμένεται να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του πολιτικού μανιφέστου του ΕΛΚ μέσα από έναν εντατικό διάλογο στον οποίο θα μετάσχουν οι κορυφαίες προσωπικότητες της Ευρώπης.

Στο Βουκουρέστι, αναφέρεται, θα βρίσκονται εκπρόσωποι 73 κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς από 40 κράτη, 16 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και 7 από μη μέλη, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 13 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και 271 Eυρωβουλευτές.

Στη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει πολιτική παρέμβαση, ενώ στο περιθώριο των εργασιών θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του ενόψει και της συνόδου κορυφής των αρχηγών των κομμάτων του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο στην Κύπρο.

Αυτή την ιστορικά δύσκολη συγκυρία ο ΔΗΣΥ μέσα από τη δυναμική και ενεργό συμμετοχή του στο ΕΛΚ, καταλήγει η ανακοίνωση, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για υπέρβαση της σημερινής κρίσης με «Περισσότερη Ευρώπη», μια Ευρώπη που θα απαντά στις αγωνίες και τα οράματα του σύγχρονου πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα