Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε θέματα Συρίας και ενέργειας στο Λίβανο

20:07 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι προσπάθειες για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος που δημιουργήθηκε λόγω της κατάστασης στη Συρία και οι προοπτικές που διανοίγει ο τομέας της ενέργειας για τη συνεργασία Κύπρου-Λιβάνου ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τις χωριστές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίπ Μικάτι και τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Σε συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε θέματα διμερούς

ενδιαφέροντος, τις προοπτικές για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας Κύπρου-Λιβάνου στον τομέα της ενέργειας, και τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, ιδιαίτερα την κατάσταση στη Συρία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Μικάτι εξέφρασαν κοινή ανησυχία για τις επιπτώσεις στην περιοχή από την κρίση αυτή.

Το ανθρωπιστικό ζήτημα που προκύπτει από την κρίση στη Συρία ήταν μεταξύ των κύριων θεμάτων που απασχόλησαν και τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου.

Στη συνάντηση τους, εξέφρασαν την ευχή όπως το πρόβλημα επιλυθεί το γρηγορότερο δυνατόν και σύμφωνα με τη βούληση του συριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη ακολούθως στο Μνημείο Μαρτύρων στη Βηρυτό, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ Α’ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μαρ Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα