Ο Πρόεδρος Μπαρόζο ζει σε άλλη ΕΕ, λέει ο Τάκης Χατζηγεωργίου, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕΑ

17:13 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρέπει να ζει σε άλλη ΕΕ, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Τάκης Χατζηγεωργίου, ενώ είπε ότι η Ένωση ταυτίζεται πλέον με την οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της εμμονής σε μέτρα και πολιτικές λιτότητας.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρεται ότι ο κ. Χατζηγεωργίου, απαντώντας το πρωί εκ μέρους της ομάδας του στην ομιλία του Προέδρου Μπαρόζο για την κατάσταση της Ένωσης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ότι θαυμάζει το κουράγιο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξαιτίας της πεποίθησής του ότι όλα βαίνουν καλώς στην ΕΕ.

«Ζείτε σε μια άλλη Ευρώπη από αυτήν στην οποία ζω εγώ» είπε ο κύπριος Ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι εκατό μόλις μέτρα από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες υπάρχουν άνθρωποι που ζητιανεύουν, ενώ στο Στρασβούργο άστεγοι κοιμούνται στους δρόμους.

Συμπλήρωσε ότι η φτώχεια και η ανεργία αυξάνονται, όχι μόνο για τους κατοίκους του Νότου, αλλά και για τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Σλοβένους, ενώ χιλιάδες παιδιά πάνε νηστικά στο σχολείο.

«Η Τρόικα που κατάστρεψε την οικονομία της Κύπρου συνεχίζει ακάθεκτη το έργο σε άλλες χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηγεωργίου και διερωτήθηκε αν αυτή είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε.

Είπε επίσης ότι το επιχείρημα του Προέδρου Μπαρόζο για στήριξη του Ευρώ από τους Ευρωπαίους πολίτες, δεν στηρίζεται στην αναγκαιότητα του νομίσματος, αλλά στον φόβο των πολιτών να επιλέξουν μια εναλλακτική επιλογή μακριά από αυτό.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, αν θέλουμε να δούμε τους πολίτες να υποστηρίζουν το εγχείρημα της ΕΕ και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί πλήρως προς όφελος των πολιτών της, «μονάχα όταν ένας Κύπριος ή ένας Μαλτέζος αισθανθεί ίσος με ένα Γερμανό, έναν Γάλλο ή έναν Βρετανό πολίτη».

Αναφερόμενος στη Συρία, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι η ομάδα της ΕΕΑ καταδικάζει κάθε εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος δεν αποτελεί τη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα