Ο Ντάουνερ πολλαπλασιάζει επαφές για επανέναρξη συνομιλιών

19:48 10/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει πρόσφατα πολλαπλασιάσει τις επαφές του με μέλη και των δύο κοινοτήτων που έχουν επιρροή, καθώς και διεθνείς ενδιαφερόμενους, σε μιαν προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επανένωση του νησιού, και προσβλέπει στο επικείμενο δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα

με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπο της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Ντάουνερ “προσβλέπει στο επικείμενο δείπνο που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου στην οικία της Αρχηγού της Αποστολής, στην Προστατευμένη από τα Ηνωμένα Εθνη Περιοχή στη Λευκωσία”.

“Ο κ. Ντάουνερ έχει καλέσει τους ηγέτες της ε/κ και της τ/κ κοινότητας και τις συζύγους τους ώστε να γνωριστούν και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών”, αναφέρεται στη δήλωση.

Προσθέτει ότι ο κ. Ντάουνερ “είναι ενθαρρυμένος από την πρόσφατη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και του κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα τις προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ε/κ και του Τ/κ ηγέτη”.

Ο κ. Ντάουνερ “έχει πρόσφατα πολλαπλασιάσει τις επαφές του με μέλη και των δύο κοινοτήτων που έχουν επιρροή, καθώς και διεθνείς ενδιαφερόμενους, σε μιαν προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επανένωση του νησιού”, αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι ο κ. Ντάουνερ “πρόσφατα παρίστατο σε συνάντηση πρεσβευτών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Λευκωσία, που συγκάλεσε και φιλοξένησε η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο κ. Ντάουνερ “είναι αποφασισμένος να εμπλέξει όσους ενδιαφερόμενους είναι δυνατό, τόσο Κύπριους όσο και ξένους, ώστε να εκπληρώσει την αποστολή που του έχει αναθέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας”.

Ο κ. Ντάουνερ θα φθάσει στην Κύπρο στις 27 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα