Δεύτερο Διάταγμα για τις ξένες τράπεζες εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ

19:25 10/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Δεύτερο Διάταγμα για επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές των ξένων τραπεζών, εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Υπουργείο Οικονομικών, με ισχύ για χρονικό διάστημα επτά ημερών, από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Με το Δεύτερο Διάταγμα για τις ξένες τράπεζες εισάγεται Παράρτημα,

στο οποίο περιλαμβάνεται κατάλογος πιστωτικών ιδρυμάτων, που έχει εισηγηθεί προς τον Υπουργό Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο Διάταγμα ώστε να μπορούν να εξαιρεθούν από τα περιοριστικά μέτρα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Τα πιστωτικά αυτά ιδρύματα είναι τα εξής:
(α) BLOM Bank SAL
(β) Lebanon and Gulf Bank SAL
(γ) OJSC Promsvyazbank
(δ) Russian Commercial Bank (Cyprus) Ltd.
Δυνάμει του Διατάγματος επιτρέπεται και δεν υπόκειται σε κανένα περιοριστικό μέτρο, η χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων από πιστωτικό ίδρυμα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο πιστωτικών ιδρυμάτων, για ίδιο λογαριασμό ή με διαταγή διεθνούς πελάτη.

Παράλληλα, επιτρέπονται και δεν υπόκεινται σε κανένα περιοριστικό μέτρο, όλες οι συναλλαγές μεταξύ πιστωτικού ιδρύματος που περιλαμβάνεται στον κατάλογο και διεθνούς πελάτη και όλες οι συναλλαγές μεταξύ διεθνών πελατών. Επίσης, σύμφωνα με το Διάταγμα, επιτρέπονται όλες οι συναλλαγές μεταξύ πιστωτικού ιδρύματος που περιλαμβάνεται στον κατάλογο, με διαταγή διεθνούς πελάτη ή για ίδιο λογαριασμό, με οποιαδήποτε οντότητα εκτός της Δημοκρατίας.

Το Διάταγμα απαγορεύει σε πιστωτικό ίδρυμα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο να εξυπηρετεί εγχώριο πελάτη που διατηρεί λογαριασμό με τα κεντρικά γραφεία του πιστωτικού ιδρύματος ή να προσελκύει και να αποκτά νέες εργασίες από εγχώριο πελάτη ή να ανοίγει νέο λογαριασμό σε εγχώριο πελάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα