Ο Ντάουνερ να μην παρουσιάζεται ως Πιλάτος και να επιρριφθούν ευθύνες

13:31 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά πρέπει να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί στην προτροπή του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών όπως διαβιβάστηκε και δια ζώσης από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ για να συνεχιστεί μια διαδικασία συνέχισης των συνομιλιών με την διαδικασία του ”πήγαινε- έλα”, εξέφρασε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ψηφοφορίας που έγινε σε

κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας για την εκλογή των δέκα μελών της επαρχιακής συνδιάσκεψης που θα συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος στη Λευκωσία, ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι ”όμως υπάρχει μια παραδοχή από τον κ. Ντάουνερ ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά τις ουσιώδεις πτυχές του κυπριακού προβλήματος και εδώ είναι το πρόβλημα, ο Γενικός Γραμματέας δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως Πόντιος Πιλάτος”.

”Θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες για αυτό το αδιέξοδο που υπάρχει ύστερα από 4 σχεδόν χρόνια συνομιλιών” υπογράμμισε ο κ. Ομήρου.

Σημείωσε παράλληλα ότι ”ο Γενικός Γραμματέας οφείλει να εντοπίσει τον ένοχο της στρεψοδικίας, της αδιαλλαξίας, της κακοπιστίας που οδηγεί τις συνομιλίες σε ναυάγιο και βεβαίως θα πρέπει να υπογραμμίσω με έμφαση ότι είναι αδιανόητη η σύγκληση, την οποία ο Γενικός Γραμματέας ονομάζει πολυμερή, και είναι απαράδεκτη από εμάς, διότι ακριβώς δεν υπήρξαν συμφωνίες επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού επί των κρίσιμων κεφαλαίων του Κυπριακού για να δικαιολογείται η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης ούτε πιστεύω ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα μέσα σε λίγες εβδομάδες αυτού του πήγαινε-έλα να επιτευχθούν τέτοιες συγκλίσεις που να οδηγήσουν σε συμφωνία πάνω στις ουσιώδης πτυχές του Κυπριακού για να δικαιολογείται η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης”.

Καταλήγοντας ο Γιαννάκης Ομήρου είπε στις δηλώσεις του ότι ”θέλω να το τονίσω και να το υπογραμμίσω, διεθνής διάσκεψη είναι νοητή μόνο για την διεθνή πτυχή του Κυπριακού μόνο νοουμένου ότι θα υπάρχει συμφωνία πάνω σε όλες τις άλλες πτυχές του Κυπριακού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα