Ο Ν. Αναστασιάδης σε διαβούλευση με εθελοντικές οργανώσεις

21:26 18/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαβούλευση με εκπροσώπους 45 εθελοντικών οργανώσεων πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και να παραθέσει τις θέσεις και τις προθέσεις του σε σχέση με τον εθελοντισμό, στην περίπτωση εκλογής του. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ανέφερε ότι ένα κράτος δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή του πολίτη.

Όπως είπε, ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να στηριχθεί. Επανέλαβε, επίσης, τους τρεις κύριους πυλώνες της πολιτικής του για τον εθελοντισμό που είναι οι στοχευόμενες χορηγίες με καλύτερη διαφάνεια και έλεγχο, η βελτίωση των υποδομών και η θεσμοθέτηση της Άτυπης και μη Τυπικής Μάθησης. Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η τελική πολιτική του πρόταση, όσον αφορά τον εθελοντισμό, θα διαμορφωθεί μετά και την χθεσινή διαβούλευση.

Αργότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος απένειμε το Βραβείο της Χρονιάς- Μανώλη Χριστοφίδη 2013, στο Σωματείο των Μικρών Εθελοντών εξαίροντας το έργο που επιτελείται κυρίως από παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Το Βραβείο της Χρονιάς θεσπίστηκε από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού το 2001 και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Βραβείο της χρονιάς – Μανώλη Χριστοφίδη», ως φόρος τιμής στον αείμνηστο ιδρυτή της ΝΕΔΗΣΥ και από τα πρώτα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Ειδικά στις μέρες μας, που το κράτος αποτυγχάνει να ασκήσει επαρκώς τον κοινωνικό του ρόλο, ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία. Δείχνει ότι η κοινωνία δεν παραμένει απαθείς στα αυξημένα προβλήματα», είπε ο κ. Αναστασιάδης κατά την απονομή του Βραβείου στους Μικρούς Εθελοντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα