Αθώωσε τους έξι αστυνομικούς για το ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου το Εφετείο Θεσσαλονίκης

18:42 18/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αθώωσε τους έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του Κυπρίου φοιτητή κ. Αυγουστίνου Δημητρίου, σήμερα 29 χρόνων, τον Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της πόλης.

Οι έξι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ στους άλλους δύο εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 2,5 χρόνων στον καθένα με τριετή αναστολή για την πράξη της επικίνδυνης

σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον Κύπριο φοιτητή και δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν ενώ εκείνος αντιδρούσε έντονα. Εξ αυτών ο ένας παραμένει εν ενεργεία και ο δεύτερος είναι εν αποστρατεία.

Σε πρώτο βαθμό, στους οκτώ αστυνομικούς είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, οι οποίες ήταν, κατά περίπτωση, εξαγοράσιμες και με τριετή αναστολή. Για την ίδια υπόθεση επίσης το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον κ. Αυγουστίνο Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ο κ. Δημητρίου δεν έκρυψε την πικρία του για την απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε: «Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα