Ο κυπριακός Ελληνισμός χρειάζεται συμμάχους, συμφώνησαν Παπούλιας-Λιλλήκας

19:07 4/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την κοινή εκτίμηση πως αυτή τη στιγμή ο Ελληνισμός, και ιδιαίτερα ο κυπριακός Ελληνισμός, χρειάζεται συμμάχους ώστε «να ενισχύσουμε τη θέση μας αλλά και για να αποτρέψουμε πιθανές παγίδες, οι οποίες στόχο έχουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, όπως ο τελευταίος δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου στην Αθήνα.

Ο κ. Λιλλήκας, σύμφωνα με ανακοίνωση, είπε

ότι «για αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού και να αποφύγουμε τη μονοπωλιακή διαχείριση από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών και Λονδίνου του Κυπριακού».

Ανέφερε πως «με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ανταλλάξαμε απόψεις για τα εθνικά θέματα και για την οικονομία».

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως «είναι γνωστό το μεγάλο ενδιαφέρον του Έλληνα Προέδρου για το Κυπριακό για αυτό και μοιράστηκα μαζί του τις ανησυχίες μας αλλά και τη μεγάλη ανάγκη που έχει σήμερα η Κύπρος, να αποκαταστήσει και να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη Γαλλία».

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μεγάλο ενδιαφέρον και την έγνοια του για το Κυπριακό και όπως είπε και στην έναρξη της συνάντησης μας, ο ελλαδικός Ελληνισμός θα είναι πάντα στο πλευρό του κυπριακού Ελληνισμού και το μέλλον του Ελληνισμού εκτιμούμε από κοινού είναι αλληλένδετο», είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Καταλήγοντας ανέφερε πως «είναι κοινές οι προκλήσεις και κοινή πρέπει να είναι η πολιτική και η στρατηγική αντιμετώπισης τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα