Δίωρη στάση στα λιμάνια για τις ιδιωτικοποιήσεις

18:05 4/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς να δημιουργηθούν οποιαδήποτε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών, οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων κατήλθαν σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στη Λεμεσό, αριθμός εργαζομένων συγκεντρώθηκε στην είσοδο του λιμανιού κρατώντας πλακάτ και σε δηλώσεις του εκ μέρους των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ,

ο Γιώργος Επαμεινώνδα ανέφερε πως οι εργαζόμενοι θεωρούν απαράδεκτο τον τρόπο που το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις επανήλθε στη Βουλή.

“Την Πέμπτη πάρθηκε μια απόφαση στη Βουλή που μας ικανοποίησε διότι είχαν περάσει τα μηνύματα και οι προσπάθειες που κάναμε την περασμένη εβδομάδα και ήρθε σήμερα, κατεπείγον, βεβιασμένα, ένα νομοσχέδιο ξανά με διακοσμητικές αλλαγές στη Βουλή”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη πως “κάποιοι έχουν πάρει απόφαση ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε την κοινωνία που αντιδρά, ούτε τη Βουλή στις αποφάσεις που παίρνει και επιμένουν, όπως θα επιμένουμε κι εμείς” και προειδοποίησε ότι σε κάθε βήμα της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών “θα διαδηλώνουμε την αντίθεση μας”.

Όσον αφορά τις εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος δήλωσε πως δεν επηρεάστηκαν πλοία από τη δίωρη απεργία, αφού το μόνο πλοίο που έπρεπε να αναχωρήσει εσπευσμένα στις 12:30 εξυπηρετήθηκε κανονικά, ενώ δεν υπήρξαν οποιαδήποτε παράπονα από εμπορευόμενους.

Ανέφερε δε ότι το εορταστικό τριήμερο που μας πέρασε, όπου εργάστηκαν κανονικά στα υπερωριακά τους καθήκοντα οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων, φορτοεκφορτώθηκαν πέραν των 1500 εμπορευματοκιβωτίων.

Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του πως μέχρι την Παρασκευή, που δόθηκε προθεσμία από τους εργαζομένους, θα επιλυθεί το πρόβλημα με τις απολαβές και τα ωφελήματα της υπερωριακής τους απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα