Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε με Τ/κ υποψήφιους “δήμαρχους”

16:07 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε σήμερα με υποψήφιους “δήμαρχους” της κατεχόμενης Λευκωσίας, στο Σπίτι της Συνεργασίας, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Γιωρκάτζης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Σούφι Χουντάογλου από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο Μουράτ Καντατλί από το Κόμμα Νέα Κύπρος και η Ζεχρά Τσενκίζ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου.

Δεν ανταποκρίθηκαν ο Χασάν Σέρτογλου από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, ο Καντρί Φελάχογλου από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και ο Μουσταφά Αραμπατσίογλου από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Μιλώντας πριν τη συνάντηση, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι ήθελε να συναντηθεί με τους υποψήφιους για να συζητήσουν τα κοινά προβλήματα που θα λύσουν μαζί στο μέλλον, ιδιαίτερα το θέμα της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στη Μια Μηλιά.

Ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά από κοινού στη μοιρασμένη πόλη, όπως η συντήρηση της οδού Ερμού. Είπε, επίσης, ότι το Κόμμα Νέα Κύπρος απαιτεί Λευκωσία χωρίς στρατεύματα.

Η κ. Τσενκίζ είπε ότι η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη και ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι απαραίτητη για να χαμογελάσει και πάλη η πόλη. Πρόσθεσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου επιθυμία μία Κύπρο χωρίς συρματοπλέγματα και τείχη.

Ο κ. Χουντάογλου αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας και της πολυπολιτισμικότητας, και ανέφερε ότι οι άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος θα αποτελέσουν μάθημα για όλους όταν γνωριστούν καλύτερα. Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν θα είναι σκλάβος της ιστορίας, αλλά κύριος της γεωγραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα