Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

08:34 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το απόγευμα βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονομένων βροχών και ελαφράς χιονόπτωσης, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς

στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστόύν αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους και χιονόπτωση σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα