Ο Γ. Περδίκης καταγγέλλει το Διοικητή της ΚΤ

16:35 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατήγγειλε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση της επιστολής, με την οποία ζητά να μελετηθεί το σχέδιο απόφασης για έναρξη διαδικασίας παύσης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, περιήλθαν σε γνώση του «πρακτικές για πρόσφατα γεγονότα και συμπεριφορές από το Διοικητή τα οποία είναι εξωφρενικά, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να

φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Πρόσθεσε ότι αυτά τα σημαντικά στοιχεία πρέπει να κατατεθούν στην ερευνητική επιτροπή για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα.

Αναφέροντας ότι «δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία συγκάλυψης ευθυνών και παραπομπής τέτοιων θεμάτων στις ελληνικές καλένδες», είπε πως η Επιτροπή Οικονομικών οφείλει να εξετάσει αυτές τις κατ΄ επίκληση νομικές πτυχές, να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς από το Διοικητή και αυτούς που τον κατευθύνουν και να εξετάσει σε βάθος την απαίτηση του αισθήματος δικαιοσύνης του κυπριακού λαού και να ξεκινήσει από το νόμο και το Σύνταγμα διαδικασία παύσης του κ. Δημητριάδη από αυτό το νευραλγικό πόστο.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κυπριακός λαός και η κυπριακή οικονομία είναι ένα διοικητή της ΕΚΤ, που όχι απλά θα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα αλλά θα κυνηγά τις κυπριακές τράπεζες και θα τις εξοντώσει όπως είναι η σαφής πρόθεση της ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι κατατέθηκαν νέα στοιχεία στην Επιτροπή τα οποία επιβαρύνουν περισσότερο τη θέση του κ. Δημητριάδη και αποκαλύπτουν το σκοτεινό ρόλο της ΕΚΤ στην παγίδευση της Κύπρου σε αυτή τη θανάσιμη μέγγενη. Αυτά τα στοιχεία, συνέχισε, πρέπει με ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και της Βουλής να τεθούν ενώπιον κυπριακού λαού ο οποίος πρέπει να γνωρίζει.

«Εγώ δεν πρόκειται να προβώ σε άλλες αποκαλύψεις, δεν είναι δική μου ευθύνη, οι θεσμοί πρέπει να προστατευθούν, μπορεί να έχουμε φτωχύνει αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε ότι δεν έχουμε γίνει σκλάβοι», ανέφερε και επανέλαβε ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών οφείλουν να πουν την αλήθεια και να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες έρευνας και για αυτά που συμβαίνουν τώρα και για όσα συνέβηκαν τους τελευταίους μήνες επί των ημερών κ. Δημητριάδη».

Το θέμα δεν είναι προσωπικό και θα αποδειχθεί στη συνέχεια όταν θα αποκαλυφθούν όλα τα γεγονότα, είπε, αναφέροντας ότι δεν έχει να κάνει με στόχευση κατά αυτού του ανεξάρτητου αξιωματούχου ο οποίος μετατρέπεται σε «εκπρόσωπο κατοχικής δύναμης», όπως είπε.

«Θα επιβεβαιωθώ, θα το δείτε, οι πρακτικές, οι συμπεριφορές του, ο τρόπος που χειρίστηκε τα θέματα τους τελευταίους μήνες, κρίσιμες μέρες ακόμη και σήμερα όζουν συμπεριφοράς γκαουλάιντερ- κατοχικού εκπροσώπου, ερευνήστε και μάθετε», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, ο κ. Περδίκης είπε ότι χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «παρά τις διαφαινόμενες βελτιώσεις, όπως ονομάζονται, της τελευταίας στιγμής , αναμένουμε να δούμε το πλήρες κείμενο για να τοποθετηθούμε».

Επανέλαβε ότι η θέση των Οικολόγων είναι ότι το μνημόνιο είναι μια συνταγή υποδούλωσης στις ορέξεις της Τρόικας.

Είναι ολοφάνερο, συνέχισε στις δηλώσεις του, και φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόθεση για εφαρμογή πολιτικών που έχουν σχέση με το φυσικό αέριο και το Κυπριακό μέσα από την εφαρμογή του μνημονίου.

Καταλήγοντας είπε ότι αυτό πρέπει να στείλει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις μήνυμα εγρήγορσης και συναγερμού, γιατί πατήσαμε μια οικονομική νάρκη η οποία κινδυνεύει να συντρίψει συθέμελα την Κυπριακή Δημοκρατία ως ανεξάρτητη κυρίαρχη πολιτική οντότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα