Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ απαντά σε δηλώσεις Αναστασιάδη και Λιλλήκα

13:34 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να εξηγήσει στους εργαζόμενους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πώς προστατεύει τα συμφέροντα τους, δήλωσε από τη Βουλή ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

«Με τη διαχρονική πολιτική του για ιδιωτικοποίηση των

ημικρατικών και για μηδενική επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους; Με τη θέση του ίδιου και των κομμάτων που τον στηρίζουν για αποκοπές μέχρι 250 εκ. ευρώ από τις κοινωνικές παροχές όταν η Τρόικα απαιτούσε 150 εκ. και η Κυβέρνηση έδινε μάχη για περιορισμό τους; Με την γνωστή άτεγκτη άρνηση του ιδίου και των κομμάτων που τους στηρίζουν να επιτρέψουν τη συνεισφορά του πλούτου και των κερδών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης; Με την πολιτική και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, όπως τελικά μας επέβαλε και η Τρόικα, για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης και διασύνδεση του με το προσδόκιμο ζωής; Με το να τηρεί σιγή ιχθύος ο ίδιος και τα κόμματα που τον στηρίζουν, κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία που υπερεκμεταλλεύεται ως φθηνό εργατικό δυναμικό τους κοινοτικούς εργαζόμενους;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας σε δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη για έλευση 5.000 Σύρων, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει στο δρόμο του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού, κατασκευάζοντας αυτή τη φορά είδηση για δήθεν έλευση 5.000 Σύριων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης «δεν έχει κανένα απολύτως φραγμό στην προσπάθεια του να ψηφοθηρήσει, καλλιεργώντας φοβικά – ρατσιστικά σύνδρομα ώστε να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και τμήματα του πληθυσμού».

Δηλώσεις Γιώργου Λιλλήκα
—————————-
Όσον αφορά χθεσινές δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο κ. Λιλλήκας και στελέχη του επιτελείου του, πριν την κατ’ αρχή συμφωνία για το μνημόνιο, μαζί με τον κ. Αναστασιάδη, εκβίαζαν την κυπριακή Κυβέρνηση να ολοκληρώσει άρον – άρον τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του μνημονίου, επιδιδόμενοι σε με ακατάσχετη κινδυνολογία.

«Ο κ. Λιλλήκας στα πλαίσια της όψιμης αντιμνημονιακής του μεταμόρφωσης, έχει από χθες κηρύξει τον «πόλεμο» κατά της Τρόικας και του μνημονίου. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο κ. Λιλλήκας αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην Τρόικα, η ΕΔΕΚ και γενικότερα το μπλοκ των Βουλευτών που τον στηρίζουν, έχουν υπερψηφίσει την συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών νομοσχεδίων. Δεν μας εκπλήττουν αυτές οι σοβαρές αντιφάσεις και η όψιμη μεταμόρφωση του κ. Λιλλήκα αφού ως πολιτικό πρόσωπο, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πρωταθλητή στον πολιτικό καιροσκοπισμό και την αναξιοπιστία», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «το ότι δεν έχει κατακτήσει τελεσίδικα αυτό τον τίτλο έγκειται στο γεγονός ότι έχει απέναντι του ένα τουλάχιστον ισοδύναμο αντίπαλο, τον κ. Αναστασιάδη που με τις καιροσκοπικού χαρακτήρα μεταλλάξεις του παραμένει επίσης ισχυρός διεκδικητής».

Keywords
Τυχαία Θέματα