Έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν εργαζόμενοι στη CYTA

12:12 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων συγκεντρώθηκαν το πρωί, υπάλληλοι της CYTA, μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ CYTA, εν αναμονή της συζήτησης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς – CYTA,

Αρχή Λιμένων Κύπρου, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Κατά την άφιξη του στη Βουλή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA αποδοκιμάστηκε από τους εργαζόμενους της CYTA, τους οποίους η Αστυνομία περιόρισε σε απόσταση από την κύρια είσοδο του κτιρίου της Βουλής.

Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί στη Βουλή ισχυρή αστυνομική δύναμη, από το μικροσκόπιο της οποίας δεν ξέφυγαν ούτε οι Λειτουργοί των ΜΜΕ, οι οποίοι έπρεπε να επιδείξουν δημοσιογραφική ταυτότητα για να περάσουν εντός του προαύλιου της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό, τα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Επαρκής Εποπτικός Έλεγχος», «800.000.000 ευρώ Μεγάλο βάρος για να τα «σηκώσετε» μόνο σας», «Το ταμείο δεν είναι Τράπεζα», «Απαιτούμε ενημέρωση και διαφάνεια», «Η κρίση επιβάλλει συνετή διαχείριση».

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών για το θέμα της επενδυτικής πολιτικής και τη σωστή διαχείριση των ταμείων συντάξεων των Ημικρατικών Οργανισμών, έπειτα από πρόταση του Βουλευτή Νικόλα Παπαδόπουλου, καθώς και για ειδικότερη ενημέρωση για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς – CYTA, Αρχή Λιμένων Κύπρου, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου), οι εργαζόμενοι της CYTA ύστερα από συνεννόηση με τις συντεχνίες τους, λόγω της καθυστέρησης έναρξης της συζήτησης, αποχώρησαν ειρηνικά από τη Βουλή.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, την οποία κατέθεσαν σήμερα, οι συντεχνίες ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ CYTA αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τις θέσεις τους «περί του απαράδεκτου και παράνομου ενός ενδεχόμενου δανεισμού» από το Ταμείο Συντάξεων τους και τα νομικά σημεία επί των οποίων εδράζονται οι θέσεις αυτές. Σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της Cyta διαφωνούν με την εκταμίευση οποιοδήποτε ποσού ως δάνειο από το Ταμείο Συντάξεων τους προς το Κράτος.

Προσθέτουν ότι το Ταμείο λειτουργεί παράνομα από το 2007, διότι παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Ν.146(Ι) του 2006, με πρώτη και κύρια τη μη εκπλήρωση της υποχρέωσης του για εγγραφή στο σχετικό Μητρώο που τηρεί η Αρμόδια Αρχή (Διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων ), ότι το Ταμείο διαχειρίζεται μια τεράστια περιουσία (που λογιστικά ανέρχεται στα 800 εκ. ευρώ) χωρίς καμιά εποπτεία και έλεγχο από το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα