Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει, η Επ. Αμυνας αναμένει ενημέρωση για μείωση θητείας στην ΕΦ

17:44 5/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου σχολιάζοντας δημοσίευμα που φέρει το Υπουργείο Αμυνας να καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, ανέφερε ότι η μείωση της θητείας στην ΕΦ, ήταν και παραμένει διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι, ταυτόχρονα, διασφαλίζεται το αξιόμαχο της ΕΦ με την πρόσληψη μονίμων οπλιτών.

«Αυτή είναι η διαχρονική μας θέση και άποψη, η οποία χρονολογείται και αποτελεί δέσμευση του

Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε προσθέτοντας πως «είναι αισιόδοξο που το αρμόδιο Υπουργείο προχωρεί στην υλοποίηση της».

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΦ που οδηγεί σε μείωση της θητείας και διασφαλίζει το αξιόμαχο της ΕΦ και η οποία θα αποβεί προς όφελος της ΕΦ και προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Σήμερα ωρίμασε ο χρόνος για εκσυγχρονισμό της ΕΦ με τα νέα σύγχρονα αποτελεσματικά και τεχνολογικά και άλλα μέσα», κατέληξε ο κ, Χριστοφόρου.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Γιώργος Βαρνάβα, σχολιάζοντας το θέμα είπε ότι κατά διαστήματα επανέρχεται στο φως της δημοσιότητας η μείωση της στρατιωτικής θητείας, δημιουργώντας φρούδες προσδοκίες στους γονείς και τους στρατεύσιμους.

Αφού ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτε ενώπιον της Επιτροπής Αμυνας, είπε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επηρεάζει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και δεν θα μειώνει την επιχειρησιακή της ικανότητα.

Ο κ. Βαρνάβα πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα ενημερωθεί επί του θέματος στις 27 Φεβρουαρίου από τον Υπουργό Αμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα