Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου από το καθεστώς ‘περιορισμένης χρεοκοπίας’

22:17 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο διεθνής οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε εγχώριο νόμισμα στο “CCC”, από το καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» («Restricted Default»), αναφέροντας ως βασικό λόγο της αναβάθμισης την ολοκλήρωση της ανταλλαγής εσωτερικού χρέους και της έκδοσης νέων ομολόγων, την 1η Ιουλίου, που σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον οίκο, την επίλυση ενός πιστωτικού γεγονότος (αθέτησης υποχρεώσεων).
Ο οίκος

είχε υποβαθμίσει στις 28 Ιουνίου το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας», μετά την επιβεβαίωση της κυπριακής Κυβέρνησης ότι ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή ομολόγων που υπόκεινται στο εγχώριο δίκαιο.

Επίσης, ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τα ομόλογα που επηρεάστηκαν από την ανταλλαγή χρέους που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου σε “CCC”, από “D”, σημειώνοντας παράλληλα ότι επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «CCC” των ομολόγων που δεν εμπλέκονται στη συναλλαγή.
Επιπλέον, ο Fitch επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε ξένο νόμισμα στο «B-» με αρνητικό ορίζοντα και την υψηλότερη αξιολόγηση που μπορεί να λάβει η Κύπρος στο «Β».

Keywords
Τυχαία Θέματα