Tραυματισμός δύο αστυνομικών στη Μεννόγεια από 29χρονο Σύρο κρατούμενο!

20:04 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με μώλωπες και εκδορές στο λαιμό και στα χέρια μετά από επίθεση που σύμφωνα με την αστυνομία δέχθηκαν από 29χρονο κρατούμενο από τη Συρία στα κρατητήρια της Μεννόγειας, ο οποίος, όπως αναφέρει η αστυνομία, διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του άρεσε το φρούτο που δόθηκε κατά το γεύμα. Προληπτικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και ο Σύρος, ο οποίος βρίσκεται στα κρατητήρια από τον περασμένο μήνα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «γύρω στις 13.30 – 14.00 το μεσημέρι κρατούμενος από τη Συρία που βρίσκεται στα κρατητήρια της Μεννόγειας φαίνεται να είχε αντιδράσει σχετικά με το φρούτο που του είχε δοθεί. Ο Σύρος μεταφέρθηκε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας για να αναφέρει τα παράπονα του και να του δοθεί βοήθεια. Τη συγκεκριμένη στιγμή εισήλθε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας αστυνομικός που υπηρετεί στη Μεννόγεια και ο αλλοδαπός του επιτέθηκε. Δεύτερος αστυνομικός που βρισκόταν στο γραφείο τραυματίστηκε επίσης στην προσπάθεια του να συγκρατήσει τον αλλοδαπό».

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με μώλωπες και εκδορές στο λαιμό και στα χέρια. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε προληπτικά και ο κρατούμενος ο οποίος βρίσκεται στα κρατητήρια της Μεννόγειας από τις 11 Ιουνίου του 2013. Μετά το επεισόδιο οι υπόλοιποι κρατούμενοι άρχισαν να διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και να αναγκαστούν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα κρατητήρια να επέμβουν για να επικρατήσει η τάξη και η ηρεμία.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως οι κρατούμενοι είχαν τελικά συνάντηση με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας των κρατητηρίων στον οποίο και ανέφεραν τα παράπονα τους.

«Η όλη κατάσταση παρακολουθείται και το περιστατικό έληξε χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ή εξεγέρσεις», είπε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας πως «είναι μεν σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν θέματα τάξης και ασφάλειας και πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί στα κρατητήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα