Ντέπυ Γκολεμά: Tην Τατιάνα αν την βάλεις να κάνει εκπομπή για το διάστημα θα το φέρει από εδώ, θα το φέρει από εκεί, πάλι στην κλάψα θα καταλήξει!

20:21 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ντέπυ Γκολεμά σε μια συνέντευξη-ποταμό μίλησε στην Κατερίνα Μπούσιου και στο ΕΓΩ WEEKLY για τα τηλεοπτικά πρόσωπα, τον ρόλο της ως Αλέκα Παπαρήγα, την σαβούρα στην τηλεόραση, αλλά και για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο παρελθόν.

Μετά από πολλά χρόνια στον ημερήσιο Τύπο ασχολείστε με το ίντερνετ, ως διευθύντρια του tvshow.gr και πάλι με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Έπειτα από τριάντα χρόνια στις εφημερίδες και τα περιοδικά ήρθε σαν συνέχεια αυτών των πραγμάτων. Και λέω πως, όσο βαστάνε tα πόδια μου, θα συνεχίσω να ασχολούμαι και με το ίντερνετ. Πιστεύω ότι

βαστούν.

Βλέπετε πολλές ώρες τηλεόραση;

Αν ανοίξει κανείς το κεφάλι μου, θα βρει μέσα καλώδια και τηλεκοντρόλ! Να μην πω πως έχει καεί και μέρος του εγκεφάλου μου. Όταν θα μπω στο σπίτι, θα την ανοίξω. Βλέπω, όμως, λιγότερη τηλεόραση από όσο έβλεπα.

Εκτός δημοσιογραφίας, είχατε πρόσφατα ένα ρόλο-έκπληξη στο «Αμάρτημα της μητρός μου» ως… Αλέκα Παπαρήγα.

Αυτό είχε πολύ πλάκα, χάρηκα που το έκανα. Δυστυχώς, δεν συνέβαλα στο να ανέβουν τα ποσοστά του κόμματος!

Συμμερίζεστε αυτό που είχε πει ο Γιάννης Μπέζος ότι η κρίση που υπάρχει ίσως μας βοηθήσει στο να ξεκαθαρίσει η σαβούρα της τηλεόρασης;

Η κρίση γενικώς μας βοηθά στο να γεννηθεί κάτι καινούργιο. Έτσι όμως όπως το είπε, δεν μου άρεσε. Σαβούρα θα υπάρχει πάντα, είτε υπάρχει κρίση είτε όχι. Είναι και το μέσο που την τραβά τη σαβούρα. Όσο περνούν τα χρόνια, είναι εύκολο να θυμηθούμε τα καλά της τηλεόρασης, αλλά όχι εύκολα τα κακά, γιατί είναι πάρα πολλά! Λες: «Tι να πρωτοπώ;».

Χιούμορ υπάρχει στην τηλεόραση;

Το χιούμορ σώζει και πιστεύω πως υπάρχει. Οι «Ράδιο Αρβύλα» κάνουν χιούμορ, το οποίο βρίσκω αρκετές φορές έξυπνο, ο Θέμος Αναστασιάδης είναι χιουμορίστας, αλλά θα πρέπει να φρεσκάρει την εκπομπή του, γιατί το ίδιο και το ίδιο κουράζει και, βεβαίως, υπάρχει και ο Λάκης Λαζόπουλος. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να εισπράξουμε αυτό το χιούμορ λόγω των συνθηκών στη χώρα μας. Με την οργή και τη θλίψη που έχουμε μέσα μας.

«Καβαλημένα καλάμια» υπάρχουν; Επειδή μειώθηκαν οι απολαβές, έπεσαν οι τόνοι;

Όταν έχεις καβαλήσει για τα καλά το καλάμι, άντε να το αφήσεις! Η αλήθεια είναι πως όντως, επειδή όλα μειώθηκαν φέτος, ίσως μερικοί να τα… πάρκαραν τα καλάμια τους.

Οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι, που φέτος λείπουν από την τηλεόραση, καλώς πιστεύετε ότι λείπουν;

Βαρέθηκα να βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους και δεν μου λείπουν τα παλιά πρόσωπα της τηλεόρασης. Αντίθετα, θέλω να αποκτήσει καινούργια. Νέα παιδιά, που ξέρουν να μιλούν. Όπως θέλω να αλλάξει και η εικόνα του τόπου μας, έτσι θέλω να αλλάξει και η εικόνα της τηλεόρασης.

Έχουν βγει, όμως, νέα πρόσωπα…

Θέλω μια μαζική αλλαγή και την περιμένω. Το τέλος αυτού του χρόνου θα είναι και το τέλος αρκετών ανθρώπων της τηλεόρασης που τριαντάρισαν. Πιστεύω, για παράδειγμα, πως η Ρούλα Κορομηλά, που δεν είναι πια μπροστά στο φακό –ευτυχώς– αλλά είναι πίσω από τις κάμερες, είναι η ώρα να αποσυρθεί και πιστεύω πως θα γίνει αυτό σύντομα. Θα είναι μια αρχή αυτό και θα συμπαρασύρει κι άλλους σιγά-σιγά. Οι άνθρωποι της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Αμερική, έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν έχει ημερομηνία λήξης, όμως, η ενημέρωση. Εκεί λειτουργεί η γνώση και η εμπειρία. Προτιμάς να ακούς τις ειδήσεις από έναν έμπειρο και ευφυή δημοσιογράφο, όπως είναι για παράδειγμα ο Νίκος Χατζηνικολάου και χαίρομαι που τον συνάντησα και συνεργαζόμαστε– παρά από ένα παιδάκι που βγήκε προχθές. Η Barbara Walters, στην Αμερική, είναι 82 ετών και είναι ακόμη ενεργή. Βέβαια, είναι η Barbara Walters!

Το μοντέλο της κοινωνικής εκπομπής, που κάνει η Τατιάνα Στεφανίδου, είναι ένα είδος που έχει υποστεί φθορά;

Ε, βέβαια. Είναι ξεπερασμένο τώρα πια.

Μήπως θα έπρεπε να δοκιμαστεί σε κάτι διαφορετικό;

Για να κάνεις κάτι άλλο, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που θα κάνεις και να μπορείς να το κάνεις. Όταν αυτοί οι άνθρωποι αφήνονται σε ένα συγκεκριμένο κλισέ, όπως είναι η εκπομπή της Τατιάνας, με ελάχιστες παραλλαγές τη μια χρονιά από την άλλη, εκεί γύρω θα συνεχίσουν να περιστρέφονται. Πες, για παράδειγμα, ότι βάζεις την Τατιάνα να κάνει μια εκπομπή για το διάστημα. Θα το φέρει από εδώ, θα το φέρει από εκεί, πάλι στην κλάψα θα καταλήξει!

Όταν κάποιος είναι φίλος σας, δεν είναι πιο δύσκολο να τον κρίνετε;

Δεν θέλω να πω ψέματα. Όταν κάποιος πολύ καλός μου φίλος –δεν θα πω το όνομά του κάνει εκπομπή, εγώ πηγαίνω σινεμά. Με έχουν κατηγορήσει πολλοί πως χαρίζομαι στον Λάκη Λαζόπουλο. Έχω μία εξήγηση. Και με τον Λάκη γνωρίζομαι επίσης από το 1979. Επειδή μας έχει δώσει πολύ γέλιο στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο, εγώ με αυτούς τους ανθρώπους που κάτι έχουν πει στην ψυχή μου, έχω μια άλλη αντιμετώπιση. Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε εκείνη την εκπομπή με τον Φλωρινιώτη, διαφωνούσα, αλλά δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, γιατί ως συνθέτης έχει δώσει άλλη ρότα στη ζωή μου. Με αυτούς τους ανθρώπους οφείλεις να είσαι ελαστική. Έχουν το δικαίωμα στο λάθος ή στην αποτυχία.

Για ποιους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή σας λέτε «είμαι τυχερή που τους γνώρισα, γιατί με έκαναν καλύτερη»;

Αρχικά θα σας πω για τον άντρα μου, που δεν είναι πια στη ζωή. Υπάρχουν επίσης κάποιοι λιγοστοί φίλοι μου, γιατί, ξέρετε, περνώντας τα χρόνια στο μπλογκ της ζωής αρχίζεις και σβήνεις. Είτε ηθελημένα είτε γιατί έτσι το θέλησε ο Θεός. Είμαι περήφανη που, για παράδειγμα, η Ρένα Θεολογίδου είναι φίλη μου, γιατί πορευτήκαμε μαζί και με βοήθησε πολύ.

Πώς διαχειριστήκατε την απώλεια του συζύγου σας;

Υπήρξε μία τετραετία στη ζωή μου, στην οποία έχασα πολλά αγαπημένα μου πρόσωπα και από την οικογένειά μου, αλλά και κοντινούς φίλους. Ήταν μια περίοδος που δεν μου έδινε ο Θεός ανάσες. Νομίζω ότι κανείς από εκείνους που έχασα και ο Άρης δεν θα ήθελαν να με δουν να φτάνω στο τέρμα. Θα ήθελαν να με βλέπουν όπως είμαι τώρα. Οι φίλοι μου έπαιξαν επίσης πολύ μεγάλο ρόλο στο μετά.

Διαβάστε περισσότερα στο EΓΩ που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα