Στον εισαγγελέα οι οκτώ της Βίλας Αμαλίας

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία που αφορούσε σε παραβάσεις των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, εκρηκτικών υλών, ναρκωτικών, καθώς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία από την επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 1.247 κενές φιάλες μπύρας, δοχείο 4 λίτρων με ποσότητα εύφλεκτου υγρού, 14 κροτίδες,

4 σπρέι πιπεριού, πτυσσόμενα γκλομπ, 1 μαχαίρι, 1 χειροβομβίδα χημικών, 20 ξύλινα κοντάρια και 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Για την ιστορία…

Από τα θρανία της «Βίλας Αμαλίας», το ιστορικό αθηναϊκό γυμνάσιο, πέρασαν πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, ο ποιητής και στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Γιανναράς, ο Αλέκος Φασιανός, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο Στέφανος Στεφανόπουλος,ο Δημήτρης Μπότσης, ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης κ.ά.

Το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και ο Δήμος Αθηναίων είχαν «δεσμευθεί» αρκετά χρόνια πριν και προτού η «Βίλα Αμαλία» καταληφθεί από διάφορους «περίεργους» και καταντήσει αποθήκη για μολότοφ, «σφαιράκια» και ναρκωτικά πως θ’ αξιοποιούσαν το νεοκλασικό αυτό κτίριο, θα το ανακαίνιζαν πλήρως και σ’ ένδειξη σεβασμού στην αισθητική αλλά και την ιστορικότητα του, θα το μετέτρεπαν σε πολυχώρο τέχνης και εκδηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα