Νομικό το θέμα με τον Λεωνίδα Παντελίδη αναφέρει Εκθεση που ετέθη σήμερα ενώπιον του Υπουργικού

17:30 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενημερώθηκε για την Έκθεση που υπέβαλε ο Χρίστος Πατσαλίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος έχει ορισθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Ερευνώντας Λειτουργός, για να διεξαγάγει έρευνα για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τον Λεωνίδα Παντελίδη, αναφορικά με την κατάθεσή του στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης, σε σχέση με τη φονική έκρηξη

στη Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Ο κ. Πατσαλίδης αφού ολοκλήρωσε την έρευνά του υπέβαλε τη σχετική έκθεση στον Υπουργό Εξωτερικών.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση, ο Ερευνών Λειτουργός μελέτησε την απόφαση του Κακουργιοδικείου, τα σχετικά πρακτικά του Κακουργιοδικείου της εξέτασης και αντεξέτασης του κ. Παντελίδη, καθώς και τη σχετική κατάθεση του στην Αστυνομία.

Επιπλέον μελέτησε τις θέσεις του κ. Παντελίδη ως προς την έρευνα, καθώς και τα σχόλια του στα διάφορα σημεία της έρευνας που τον αφορούν προσωπικά.

Στο πόρισμα του ο Ερευνών Λειτουργός καταλήγει ότι το ζήτημα κατά πόσο τα γεγονότα που προκύπτουν από την υπόθεση συνιστούν και πειθαρχικό παράπτωμα, είναι νομικό.

Ειδικότερα, παρά το ότι στο πόρισμα του εκλαμβάνει ως γεγονός ότι το Κακουργιοδικείο δεν θεώρησε ως πειστική τη μαρτυρία Παντελίδη, ο Ερευνών Λειτουργός δεν καταλήγει σε συμπέρασμα για το κατά πόσο το γεγονός ότι ένας μάρτυρας δεν γίνεται πιστευτός από το Δικαστήριο θα μπορούσε να συνιστά και πειθαρχικό αδίκημα, ιδιαίτερα εφόσον ένα τέτοιο γεγονός δεν συνεπάγεται απαραίτητα και ψευδορκία.

Με βάση τα πιο πάνω ο Υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε το ζήτημα στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και συμφώνησε με το συμπέρασμα του Ερευνώντος Λειτουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα