Νομικά θα κινηθούν οι εξαπατηθέντες από την εταιρεία-φάντασμα

23:03 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο αυτοκαλούμενος “Γεώργιος Κρασόπουλος”

Τη νομική οδό θα ακολουθήσουν τελικά οι 200 και πλέον άνεργοι Κύπριοι οι οποίοι εξαπατήθηκαν από εταιρεία εξευρέσεως εργασίας με γραφεία στη Λάρνακα και τη Λεμεσό, για να τους εξασφαλίσει εργασία στη Γαλλία πληρώνοντας ο καθένας περίπου 620 ευρώ.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν απόψε στη Χοιροκοιτία άνω των 100 εξαπατηθέντων από διάφορες πόλεις και κοινότητες

της ελεύθερης Κύπρου.

Στη Συνέλευση ο κάθε ένας από τους συγκεντρωθέντες διηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκαν από την συγκεκριμένη εταιρεία ενώ αφηγήθηκαν και τις θυσίες που έκαναν αρκετοί από αυτούς για να βρουν τα χρήματα που ζητούσε η εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στη Λιλ της Γαλλίας.

Στη συγκέντρωση μετείχαν και άτομα που εργάζονταν στα γραφεία της εταιρείας οι οποίοι δήλωσαν επίσης εξαπατημένοι. Αναφέρθηκαν μάλιστα στις υποψίες τους για απάτη στην όλη υπόθεση που είχαν διαβιβάσει στην Αστυνομία.

Με δάκρυα στα μάτια ένας πολύτεκνος οικογενειάρχης ανέφερε ότι «πούλησα 50 ευρώ το ένα το κοπάδι μου για να δώσω τα λεφτά στην εταιρεία, ώστε να μου εξασφαλίσει μια δουλειά. Εχω τέσσερα παιδιά και δεν έχω μια μπακκίρα. Ποιος ήρθε από την κυβέρνηση να μου πει να ρε τούτα τα λεφτά» διερωτήθηκε.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης εξελέγη τετραμελής Επιτροπή, με πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα και βοηθό γραμματέα, ενώ ορίστηκε και εκπρόσωπος Τύπου για κάθε πόλη. Η Επιτροπή θα εκπροσωπεί όλους τους εξαπατηθέντες.

Ο Πρόεδρος των εξαπατημένων Πάμπος Λεωνίδα ανέφερε πως «αυτά τα πράγματα δεν θα τα αφήσουμε έτσι, όλοι ενωμένοι, δυναμικά θα καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά όχι ακατόρθωτα. Με τη σωστή μελέτη και τις σωστές κινήσεις των νομικών μας συμβούλων θα προχωρήσουμε ανάλογα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας για να δούμε που θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και θα κινηθούμε ανάλογα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λεωνίδα είπε πως «επιρρίπτουμε ευθύνες στον Εφορο Εταιρειών που πιστοποίησε την συγκεκριμένη εταιρεία, στο Γραφείο Εργασίας, στην ΔΕΟΚ και στην Αστυνομία. Ευθύνες επιρρίπτουμε επίσης και στη κυπριακή πρεσβεία στη Γαλλία γιατί ενώ αρκετοί από εμάς είχαμε αναφέρει τους ενδοιασμούς μας για την εν λόγω εταιρεία εντούτοις λειτουργοί της πρεσβείας μας διαβεβαίωναν ότι η εταιρεία ήταν καθαρή».

Εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί νέα Γενική Συνέλευση των εξαπατηθέντων στην παρουσία και των νομικών τους συμβούλων ώστε να συζητήσουν τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα