Νίκος Αναστασιάδης: Απαιτούνται ριζοσπαστικές αλλαγές

09:52 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Δησύ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι χρειάζεται ανασχεδιασμός της πολιτικής και στρατηγικής στο κυπριακό και αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Προεκτάσεις”, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι το κράτος του 1960 ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε.
Τώρα, πρόσθεσε, απαιτούνται

ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, ώστε οι πολίτες να δουν ένα χειροπιαστό όραμα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στους πολιτικούς και τους θεσμούς που, όπως υποστήριξε, έχουν καταρρακωθεί. Απέρριψε τα περι μεταλλάξεών του, τα οποία χαρακτήρισε προπαγάνδα.

Σε ό,τι αφορά θέματα της καθημερινής ζωής, πρόσθεσε, οφείλει ο κάθε σύγχρονος πολιτικός να αναπροσαρμόζει πολιτικές για να αντιμετωπίσει προβλήματα που εμφανίστηκαν στο μεσοδιάστημα. Ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι οι πάγιες θέσεις του στο κυπριακό παραμένουν σταθερές.
Σε ό,τι αφορά τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είπε πως κανένας δεν τη θέλει χωρίς το σωστό περιεχόμενο. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Δησύ περι διορισμού διαπραγματευτή στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα