ΓΓ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Ναι στο διάλογο, όχι σε τετελεσμένα

15:45 1/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων και εκβιαστικών αποφάσεων, δήλωσε ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε χαιρετισμό σε συνέδριο της οργάνωσης το Σάββατο.

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για προσπάθεια απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και στόχευση των εργαζομένων και των οργανισμών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προσθέτοντας ότι “έχουν ξεπεράσει όμως τα όρια αφού δεν περιορίζονται πλέον στις αποκοπές μισθών και ωφελημάτων, έβαλαν στο στόχαστρο και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν

στην ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών και την αλλοίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα σενάρια για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχίες, “που προέρχονται από την πιθανή επικράτηση της λογικής των περικοπών και των εξοικονομήσεων στα δημοσιονομικά παρά τον εξορθολογισμό και την εξυπηρέτηση του θεσμού”.

“Ελπίζουμε ότι και η επικείμενη αναδιάρθρωση δεν θα επηρεάσει τους εργαζόμενους αρνητικά γι’ αυτό ζητούμε συμμετοχή στο διάλογο που θα αναπτυχθεί, διαφορετικά θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε την άμεση ή έμμεση θυματοποίηση εργαζομένων”, συνέχισε.

Κατέληξε λέγοντας ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθεί ενώπιον τετελεσμένων και εκβιαστικών αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα