ΓΓ ΑΚΕΛ: Το τί συνέβη στην Ελλάδα μπορεί να φθάσει στην Κύπρο

14:55 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταφερθεί και στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να σφυρίζει αδιάφορα όταν το ίδιο το ΕΛΑΜ

δηλώνει ως εκφραστής της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Ελλάδα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “είναι έντονη η άποψη μας ότι κόμματα, οργανώσεις, που στήνονται και λειτουργούν στη βάση αντιδημοκρατικών διαδικασιών και με έκδηλα φασιστικό προσανατολισμό δεν έχουν ρόλο ύπαρξης σε δημοκρατικές χώρες”.

Πρόσθεσε ότι “είχαμε επισημάνει, ως ΑΚΕΛ, πριν από μερικά χρόνια ότι εγκυμονούνταν πάρα πολλοί κίνδυνοι από τη δημιουργία και τη λειτουργία του ΕΛΑΜ στην κυπριακή πολιτική ζωή”.

“Λοιδορηθήκαμε τότε από τα άλλα πολιτικά κόμματα για εκείνες τις προειδοποιήσεις τις οποίες τους καλούσαμε να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη. Σήμερα, εκ των υστέρων, χύνουν όλοι κροκοδείλια δάκρυα”, είπε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “πρέπει να προλαβαίνουμε την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων, κατά την άποψή μου, μέσα στις διάφορες χώρες, και αυτό που συνέβη στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταφερθεί και στην Κύπρο”.

“Έχουμε καταγγείλει δημόσια το πώς κάποιες θερινές κατασκηνώσεις μετατρέπονται σε πεδία στρατιωτικών ασκήσεων. Είναι το λιγότερο, λοιπόν, λυπηρό και απαράδεκτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να σφυρίζει αδιάφορα όταν το ίδιο το ΕΛΑΜ δηλώνει ως εκφραστής της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, και όταν η Χρυσή Αυγή συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα”, είπε.

Ανέφερε ότι “παρόμοια φαινόμενα έχουμε και σε άλλες χώρες, οι Νεοναζί στη Γερμανία, η οποία ενδεχομένως να είναι η μητρική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ”, προσθέτοντας ότι “δεν αποκρύβουν ότι συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις και αναπτύσσουν κοινές δραστηριότητες”.

“Όλα αυτά, λοιπόν, πιστεύω ότι θα πρέπει να μας ανησυχήσουν, όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά θα πρέπει να ανησυχήσουν τον κυπριακό λαό στο σύνολό του και να συμμετάσχει μαζικά σε εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται ενάντια στα φασιστικά αυτά φαινόμενα”, είπε.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι “εμείς θα στηρίξουμε την εκδήλωση την οποία διοργανώνει αύριο το απόγευμα η ΕΔΟΝ, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την εκδήλωση για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές από την κυπριακή κοινωνία”, προσθέτοντας ότι “δεινοπαθήσαμε στο παρελθόν από τέτοιες συμπεριφορές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα