ΓΓ ΑΚΕΛ: Θα αντιταχθούμε στο ξεπούλημα της ΑΤΗΚ

15:14 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαπίστωση ότι επιχειρείται από κάποιους να δυσφημιστεί το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με στόχο να μειωθεί η αξία του οργανισμού, κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΗΚ όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ και το Γενικό Διευθυντή του οργανισμού καθώς και συνάντηση με τις πέντε συντεχνίες της ΑΤΗΚ.

Διαβεβαίωσε

ότι το ΑΚΕΛ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο περιθώριο για να αντισταθεί στο ξεπούλημα, όπως είπε, ενός ημικρατικού οργανισμού που έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες σε πολύ υψηλό επίπεδο στον κυπριακό λαό.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από τη Γενική Διεύθυνση, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΤΗΚ για το πώς προχωρά η πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ημικρατικού οργανισμού “και να τους μεταφέρουμε τη δική μας, επίμονη θέση ότι θα αντιταχθούμε στην προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ στη βάση των επιχειρημάτων που έχουμε κατ` επανάληψη αναλύσει τόσο εντός της Βουλής όσο και εκτός. “Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο περιθώριο για να αντισταθούμε σε αυτό το ξεπούλημα που γίνεται ενός ημικρατικού οργανισμού που έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες σε πολύ υψηλό επίπεδο στον κυπριακό λαό”, είπε.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Γενικό Διευθυντή αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι το πρόγραμμα εθελούσιας αφυπηρέτησης.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τίθενται διάφορα ζητήματα και συζητώντας με το Συμβούλιο, τη Διεύθυνση αλλά και το προσωπικό, “διαπίστωσή μας είναι ότι επιχειρείται από κάποιους να δυσφημιστεί ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει πρώτα και κύρια τον οργανισμό να αυξήσει την αξία του”.

Είπε ότι είναι ένα σχέδιο το οποίο συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα σχέδια που έχουν γίνει είναι πολύ υποδεέστερο με την έννοια ότι το τί θα δοθεί στο προσωπικό είναι πολύ λιγότερο και θα βοηθήσει τον οργανισμό να αυξήσει την αξία του σε μια περίοδο όπου κάποιοι επιχειρούν να τον ξεπουλήσουν.

Εξήγησε ότι ακούγονται φωνές στη Βουλή των Αντιπροσώπων που λένε ότι αυτά που δίνονται στο προσωπικό είναι υπερβολικά ενώ η αναλογιστική μελέτη δείχνει ακριβώς το αντίθετο ότι το σχέδιο ουσιαστικά θα αποσβεστεί στους επόμενους 16 μήνες με την εφαρμογή του. “Κάποιοι, χωρίς να μπουν στον κόπο να φέρουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το σχέδιο αλλά και τις επιπτώσεις, τις θετικές που θα προκύψουν στον οργανισμό, βιάζονται να εξαγάγουν συμπεράσματα και μάλιστα κινδυνολογούν για να διαμορφώσουν κοινή γνώμη σε βάρος του προσωπικού του οργανισμού”.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να το δεχθεί αυτό και θα παρουσιάσει την πραγματική εικόνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ο καθένας θα αναλάβει και τις ευθύνες του.

Ανέφερε ότι είναι άξιο απορίας γιατί κάποιοι δεν θέλουν τον οργανισμό να έχει μεγαλύτερη αξία όταν θα τον προωθήσουν προς πώληση. “Διερωτώμαι ειλικρινά τί κρύβεται πίσω από αυτές τις προσεγγίσεις. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί θέλουν να κρατηθεί η αξία του οργανισμού χαμηλά την ώρα που προωθείται για ιδιωτικοποίηση. Κάποιοι θα τον αγοράσουν. Και όσον πιο χαμηλά είναι η τιμή του, τόσο πιο συμφέρουσα θα είναι η πώληση για κάποιους. Εμείς θα αντιταχθούμε σε αυτές τις προσεγγίσεις”, διαβεβαίωσε.

Ως ΑΚΕΛ θα τοποθετηθούμε ξεκάθαρα στη Βουλή, με προτεραιότητα να τερματίσουμε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα