ΓΓ ΑΚΕΛ: Σκληρές μάχες δόθηκαν από Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ για εργαζόμενους

22:52 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ έδωσαν σκληρές μάχες και υπερασπίστηκαν τους εργαζομένους «την ώρα που άλλοι θεωρούσαν ότι η κρίση ήταν άλλοθι για να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές».

Σε ομιλία του στο 25ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «αναμετρηθήκαμε

αρκετές φορές με τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και εντός και εκτός Βουλής για να μην περάσουν αντιλαϊκά μέτρα που θα έπλητταν τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «την ίδια στιγμή, ορισμένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εξέθεταν την κυπριακή οικονομία στα ελληνικά ομόλογα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν όσοι είχαν την ευθύνη δεν επέτρεπαν τέτοιες κινήσεις, τότε σήμερα τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι «ως ΑΚΕΛ, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μπορεί να έχει ο τόπος και ο λαός μας το μέλλον που τους αξίζει, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επανένωση της Κύπρου και την αδελφοσύνη του λαού μας».

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, ως ΑΚΕΛ, «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στο φασισμό και τον εθνικισμό, απομονώνοντας τα ιδεολογήματα του μίσους και του φανατισμού».

Σε αναφορά του στις Προεδρικές Εκλογές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «θα αγωνιστούμε έτσι ώστε στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που θα οδηγήσουν την Κύπρο μπροστά».

Πρόσθεσε ότι «τους αγώνες αυτούς θα τους δώσουμε έχοντας πάντα στο πλευρό μας τη μεγαλύτερη και μαχητικότερη νεολαία της Κύπρου, την ΕΔΟΝ, την οργάνωση της πρωτοπόρας νεολαίας που κάνει τη θεωρία, πράξη».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «σε αυτό τον αγώνα, στον αγώνα για ένα κόσμο καλύτερο, για τον κόσμο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, η ΕΔΟΝ, είσαστε η εμπροσθοφυλακή».

Στην ομιλία του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στα μέλη της ΕΔΟΝ και είπε ότι «βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, στις πορείες, στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις, στις διεκδικήσεις, στην καθημερινή πάλη».

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΔΟΝ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τους είπε ότι «εσείς ανοίγετε το δρόμο για να περάσει η νεολαία όλης της Κύπρου, εσείς είσαστε η συνέχεια των αγώνων που κερδήθηκαν και το μέλλον των αγώνων που έρχονται, που θα είναι πολύ δύσκολοι».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «η καπιταλιστική κρίση, η εντονότερη που εκδηλώθηκε ποτέ, έπληξε με τις συνέπειες της τους μόνους που δεν ευθύνονται για το ξέσπασμα της: τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, αυτούς που το κόμμα μας είναι γεννημένο για να υπηρετεί».

Για τα μέλη της ΕΔΟΝ, της παράταξης νεολαίας της Αριστεράς, ο κ. Κυπριανού, είπε ότι «εσείς, είστε το μεγάλο ψυχομέτρι, η καρδιά του Λαϊκού Κινήματος, που δίνει ζωή και παλμό στους αγώνες μας κρατώντας στα χέρια σας λάβαρα με μακρά ιστορία που υψώθηκαν στους αγώνες για την ειρήνη, τη δ

Keywords
Τυχαία Θέματα