ΓΓ ΑΚΕΛ: Η κυπριακή οικονομία να κριθεί μαζί με την οικονομία της Ισπανίας

13:54 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει «να κινηθούμε με ταχύτητα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η κυπριακή οικονομία θα κριθεί μαζί με την οικονομία της Ισπανίας», έτσι ώστε να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κληθείς να σχολιάσει ανησυχίες άλλων κομμάτων ότι δεν θα προλάβουμε το ορόσημο της 12ης Νοεμβρίου και ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη,

ο οποίος είπε ότι «εύχομαι, ελπίζω, κάνω έκκληση για υστάτη φορά επιτέλους να σοβαρευτούμε», ο κ. Κυπριανού είπε θα συμφωνήσει «ότι πρέπει να σοβαρευτούμε».

«Αλλά το πρέπει να σοβαρευτούμε ισχύει και για τον κ. Αναστασιάδη, και για το επιτελείο του και για το κόμμα του, αυτό το πράγμα.  Το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι μέσα στα χρονικά όρια τα οποία έχουν τεθεί θα προλάβουμε. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνεστε ότι εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω. Θέλω να ενώσω τη φωνή μου ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η κυπριακή οικονομία θα κριθεί μαζί με την οικονομία της Ισπανίας και της Ελλάδας, βέβαια, αλλά τουλάχιστον μαζί με την οικονομία της Ισπανίας, έτσι ώστε να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Ραδιομαραθωνίου 2012 για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Λευκωσία, όπου προσήλθε και παρέδωσε εισφορά του κόμματος του.

Ραδιομαραθώνιος
——————–

Όσον αφορά το Ραδιομαραθώνιο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι παρόλη την οικονομική κρίση θεωρεί ότι ο κυπριακός λαός θα ανταποκριθεί ακόμα μια φορά επάξια σε αυτή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι οργανωτές, το ΡΙΚ και η Λαϊκή Τράπεζα.

«Η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη και διαχρονική. Το κράτος έχει την κύρια ευθύνη για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία και αυτού τους είδους οι  εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές για να συμπληρώνουν ακριβώς την κρατική βοήθεια και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια ανανεώνουν κάθε φορά αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει και τα αισθήματα τα οποία χαρακτηρίζουν τον κυπριακό λαό. Αισθήματα αγάπης προς τον συνάνθρωπο που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε μια εποχή όπου ταλανιζόμαστε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε, τέλος, κάθε επιτυχία σε αυτή τη σημαντικότατη πρωτοβουλία και, όπως είπε, «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κυπριακός λαός για ακόμα μία φορά θα δείξει τα αισθήματα αγάπης που τρέφει γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα