Κατοχύρωση ζητούν οι εκπαιδευτικοί των επιμορφωτικών προγραμμάτων

11:51 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Tην κατοχύρωση της απασχόλησης τους ζητούν οι εκπαιδευτικοί των απογευματινών και βραδινών επιμορφωτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των 2500 εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, την οποία συγκάλεσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Όπως

αναφέρεται, η Γενική Συνέλευση είχε κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική προσέλευση των εκπαιδευτικών και σκοπός της ήταν η έγκριση των αιτημάτων για τη συνομολόγηση της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης που θα συμπεριλαμβάνει τους όρους εργοδότησης του προσωπικού που εργάζεται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, στα Επιμορφωτικά Κέντρα, στα Προαιρετικά Σχολεία, στα Μουσικά Σχολεία και στα Αθλητικά Σχολεία, καθώς και η γενικότερη ενημέρωση γύρω από διάφορα εργατικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δεσμευτεί γραπτώς από τις 2 Μαΐου 2012 ότι θα συσταθεί φορέας, ο οποίος θα αναλάβει την εργοδότηση των εκπαιδευτικών των πιο πάνω προγραμμάτων και θα συνομολογηθεί συλλογική σύμβασης εργασίας, η οποία να καλύπτει το προσωπικό αυτό.

Η δέσμευση, προστίθεται, υπογράφεται από την πρόεδρο του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων (ΙΔΑΒΕΠ) και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι το ΙΔΑΒΕΠ είναι ο φορέας ιδιωτικού δικαίου που ανέλαβε την εργοδότηση των εν λόγω εκπαιδευτικών.

Στόχος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αναφέρεται, είναι η κατοχύρωση της απασχόλησης των 2500 εκπαιδευτικών που εργάζονται σήμερα στο ΙΔΑΒΕΠ.

Η παγκύπρια συνέλευση ενέκρινε το προσχέδιο για τη συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας το οποίο στη συνέχεια υποβλήθηκε στη πρόεδρο και τα μέλη του ΙΔΑΒΕΠ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Κατοχύρωση ζητούν οι εκπαιδευτικοί των επιμορφωτικών προγραμμάτων appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα