Να περάσουν οι συνομιλίες με πάρε-δώσε, δηλώνει ο Ερογλου

19:08 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εάν οι δύο πλευρές παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με καλή πρόθεση, μπορεί να προκύψει συμφωνία, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου λέγοντας πως στις συνομιλίες που διεξάγονται εδώ και χρόνια έχουν συζητηθεί τα πάντα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δεχόμενος την επίσκεψη του «συνδέσμου αγωνιστών διοικητών», ο κ. Έρογλου είπε ότι στο δείπνο της 30ης Μαΐου που διοργάνωσαν τα ΗΕ είχαν καταλήξει σε συνεννόηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο και αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τις τελευταίες δηλώσεις. «Το

πιο κρίσιμο είναι να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόθεση για συμφωνία», είπε.

Κάποια θέματα, συνέχισε, πρέπει να μείνουν μεταξύ των πλευρών, αλλά επέκρινε το γεγονός ότι στο «νότο» συνεχώς διαρρέουν πληροφορίες στον Τύπο. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στην επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα δοθεί θετική απάντηση.

«Όποτε γράψω μια επιστολή στην ε/κ πλευρά δίδεται από την ε/κ πλευρά στον Τύπο ή όποτε στείλουν αυτοί επιστολή σε μένα, πολλές φορές πριν πάρω την επιστολή 24 ώρες, την δίνουν στον Τύπο. Βεβαίως υπάρχει αυτή η παράδοση σε εκείνη την πλευρά, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μείνουν μεταξύ των πλευρών».

Μόλις ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, είπε, πρέπει να περάσουν στο στάδιο του πάρε – δώσε. «Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εδώ και 45 χρόνια, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν άλλα 45 και αυτό πρέπει να το καταλάβουν τα ΗΕ, η ΕΕ και στο νότο».

Ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι σε μια φάση που ο κόσμος βρίσκεται εντός μιας πολεμικής εστίας, τα γεγονότα στην Συρία και την Αίγυπτο συνεχίζονται, η κατάσταση στο Ιράκ δεν έχει ομαλοποιηθεί η δημοκρατία ακόμη δεν έχει ριζώσει, το Κυπριακό παρ’ όλο που είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί, ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι έχει μείνει μέχρι σήμερα άλυτο λόγω της απροθυμίας των Ε/κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα